Πολιτική

09/10/2013 - 08:22

«Σπάει» ο Δήμος Λέσβου σε 4 Δήμους


>

UP DATE 11/10/2013 :  

Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στο Καλλικράτη - Η απόλυτη προχειρότητα!!!

 


 

up date 09/10/2013 Κατατέθηκε σήμερα για διαβούλευση στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) το σχέδιο νόμου για την αναθεώρηση του Καλλικράτη. Κατά πάσα πιθανότητα ισχύει η πληροφορία ότι η  Λέσβος "σπάει" σε 4 Δήμους.

 

αρχική δημοσίευση 09/10/2013 ώρα 08:23

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη διάσπαση νησιωτικών Δήμων  όπως η Λέσβο. Χθες το βράδυ όπως αναφέρει η εφημερίδα  "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε στο Επιμελητήριο Λέσβου για το χωροταξικό στον τουρισμό ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους πως σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση που είχε από την Αθήνα , η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου είναι πλέον γεγονός και μάλιστα σε 4 Δήμους.

Με βάση τις πληροφορίες (και με κάθε επιφύλαξη)  οι νέοι Δήμοι  είναι:
1. Μυτιλήνης - Θερμής 2. Καλλονής - Ερεσού Αντίσσης, 3.Μήθυμνας - Πέτρας - Μανταμάδου - Αγίας Παρασκευής  4.Πλωμαρίου - Γέρας - Πολιχνίτου - Αγιάσου - Ευεργέτουλα.

Ας μην βιαστούμε να πανηγυρίσουμε! Η διάσπαση του Δήμου Λέσβου θέλει δουλειά....  Οι Δήμοι που θα δημιουργηθούν θα έχουν διαχειριστική επάρκεια; Οι Δήμοι που θα δημιουργηθούν σε ποια αναλογία θα αναλάβουν τα χρέη του ενιαίου Δήμου; Τα έργα που εκτελούνται από το Δήμο Λέσβου πως θα αποπληρωθούν; Είναι ευκολότερο να ενώσεις παρά να χωρίσεις. Κι αν ήταν δύσκολο να ενωθεί όλο το νησί σε ένα Δήμο σίγουρα είναι δυσκολότερο να χωριστεί σε μικρότερους Δήμους. Ας μην μας «χρυσώσουν το χάπι» των επιπλέον Δήμων. Γιατί περισσότεροι Δήμοι στη Λέσβο χωρίς σωστό νομοθετικό πλαίσιο θα είναι τραγωδία, τα προβλήματα θα είναι τεράστια. Και όλοι όσοι αγωνίζονται για τις αλλαγές ας έχουν στο μυαλό τους την επόμενη μέρα των αλλαγών του Καλλικράτη.

Μοιράσου το άρθρο!