Πολιτική

02/12/2010 - 01:50

«Σπίθα», το Κίνημα Πολιτών Θεοδωράκη

Την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, με την ονομασία «Σπίθα», ανακοίνωσε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης. «Βρισκόμαστε στην περίοδο που όλοι μαζί πρέπει να σκεφτούμε, να πληροφορηθούμε, να ψάξουμε και να δράσουμε», είπε ο συνθέτης στην ιδρυτική εκδήλωση του κινήματος στο Ιδρυμα Μ. Κακογιάννη.

Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε λάβρος κατά της κυβέρνησης και είπε ότι οι αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα θα πρέπει να έχουν χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα. «Βάζω σήμερα μια “Σπίθα” να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», είπε και κάλεσε τον λαό σε «ανυπακοή» στην κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Την κατηγόρησε μάλιστα ότι με την υπογραφή του Μνημονίου εκχώρησε τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές. Οπως είπε, η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο, ούτε ικανότητες, και προκάλεσε η ίδια την αυστηρή επιτήρηση των ΔΝΤ και Ε.Ε.». Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση βάζει «τα συμφέροντα των ΗΠΑ πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Απέδωσε ευθύνη σε όλους τους πολιτικούς από το 1974, ενώ καταλόγισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «παθητική στάση» απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Το κίνημα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης, «δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα», αλλά ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών. Οσον αφορά την οργάνωση, στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να δημιουργήσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας, με σκοπό την ενημέρωση και ανάπτυξη δράσεων.

πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το άρθρο!