Πολιτική

27/08/2015 - 22:12

Σπύρος Γαληνός: «Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο»

Τ

η στήριξη του Δήμου Λέσβου από την ελληνική πολιτεία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ με αποκλειστικό θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα.

 
Συνεργασία με τις τουρκικές αρχές και απορρόφηση μέρους της μεταναστευτικής ροής από τον Έβρο, ως μέτρο για την μείωση των χιλιάδων αφίξεων προσφύγων στα νησιά του αιγαίου, τα οποία είναι αδύνατο να διαχειριστούν την κατάσταση, περιλαμβάνονται στις προτάσεις του Δημάρχου Λέσβου.
 
«Έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες πολέμου και είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχτούμε, όπως άλλωστε δήλωσε και η γερμανίδα πρωθυπουργός. Χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια λύση ρεαλιστική που δώσει διέξοδο στο ζήτημα και για τις δύο πλευρές. Αυτή τη στιγμή τα νησιά σηκώνουν όλο το βάρος της μεταναστευτικής ροής χωρίς να έχουν τις υποδομές για κάτι τέτοιο. Η πρότασή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος από τον Έβρο και από εκεί συντονισμένα να μεταφέρονται στα κράτη της Ευρώπης στα οποία θέλουν να πάνε. Αυτό άλλωστε συμβαίνει και τώρα, με τη διαφορά δυστυχώς ότι καθημερινά ριψοκινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και θύματα εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Σπύρος Γαληνός.
 
Παρέμβαση απευθείας σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Λέσβου, με αίτημα τη στήριξη σε μια σειρά από ζητήματα, όπως η ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα σε τομείς, όπως η καθαριότητα και άλλοι, οι οποίοι έχουν επιβαρυνθεί λόγω της μεταναστευτικής ροής.

 

 

Ηλίας Μαραβάς /ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Μοιράσου το άρθρο!