Πολιτική

11/11/2014 - 15:03

Σπύρος Γαληνός: Παραχώρηση Λιμενικού Ταμείου Λέσβου στο Δήμο Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στους Υπουργούς: Εσωτερικών, κ. Αργύρη Ντινόπουλο, Ναυτιλίας & Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την παρακάτω επιστολή, με θέμα την παραχώρηση της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, στο Δήμο Λέσβου.

 

Θέμα: Παραχώρηση Λιμενικού Ταμείου Λέσβου στο Δήμο Λέσβου

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα θα ήθελα να επανέλθω στο ζήτημα της ολοκληρωτικής παραχώρησης της διοίκησης του Λιμενικού ταμείου Λέσβου στον Δήμο Λέσβου. Με την υπ΄ αρ. πρωτ. 74368 επιστολή προς την Διεύθυνση Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και την Διεύθυνση Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών είχαμε τονίσει πως είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Λέσβου για λόγους αναπτυξιακούς, λειτουργικούς και ρυθμιστικούς, όπως ήδη έχει γίνει σε πολλά άλλα νησιά. 

Αυτή τη στιγμή, στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου βρίσκονται πολλά τμήματα στην καρδιά της πόλης της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα ο Δήμος Λέσβου να μην μπορεί να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη συντήρηση, τον ευπρεπισμό ή ακόμα και την ανάπλασή τους. Παράλληλα, το συγκεκριμένο καθεστώς δημιουργεί καθυστερήσεις στις δράσεις που αφορούν τις συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης λόγω του χρόνου που απαιτείται για τον συγχρονισμό και τη συνεννόηση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου και του Λιμενικού ταμείου. Τέλος, κυρίως στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και σε άλλα λιμάνια της Λέσβου πρέπει να γίνουν ολοκληρωμένες αναβαθμίσεις με συγκεκριμένο σχεδιασμό που είναι αδύνατος όσο διαρκεί το παρόν καθεστώς.

Για τους παραπάνω λόγους και έχοντας ως πρωταρχικό μας στόχο να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και την λειτουργικότητα του Λιμενικού Ταμείου, ζητάμε την παραχώρηση της διοίκησης του με την έκδοση του ήδη υπάρχοντος σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, και την μετατροπή του σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

 

 

Με εκτίμηση,

 

 

Σπύρος Γαληνός

Δήμαρχος Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!