Πολιτική

30/11/2021 - 09:59

Στα χωριά της Λέσβου το ΚΚΕ

Σε Θερμή, Πηγή, Κώμη, Μυστεγνά και Νέες Κυδωνίες περιόδευσε το Σάββατο, 27 Νοέμβρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Μαρία Κομνηνάκα βουλευτή Λέσβου, συνοδευόμενη από τον Στρατή Κόμβο μέλος της Τομεακής Επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η βουλευτής συνομίλησε με τους κατοίκους των χωριών για τη νέα δομή-φυλακή που ετοιμάζει η Κυβέρνηση να χτίσει στην περιοχή τους, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθεί η ίδια απάντηση που δόθηκε στην Κυβέρνηση και τον Φλεβάρη του 2020.

«Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν θεωρεί ότι μπορεί να προχωρά ανενόχλητη στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό» σημείωνε η Μ. Κομνηνάκα, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ, όπως έκανε από την αρχή, τότε που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε να μετατραπούν τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ, έτσι θα κάνει και τώρα, αντιπαλεύοντας αυτές τις πολιτικές μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο νέο κύμα της ακρίβειας που ήδη πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει απορρίψει όσες προτάσεις έχει κάνει το ΚΚΕ για την στήριξη τους.

Τέλος, η βουλευτής ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την πανδημία, λέγοντας πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ζητούσε να παρθούν μέτρα, όπως αύξηση των κλινών των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών κ.α. με την κυβέρνηση να αρνείται να τα υλοποιήσει. 

Μοιράσου το άρθρο!