Πολιτική

04/06/2018 - 18:52

Σταύρος Τάσσος : Να απομονώσουμε τις ρατσιστικές φωνές που σπέρνουν το μίσος στους λαούς

Σε χωριά της Λέσβου περιόδευσε την Παρασκευή και το Σάββατο, 1 και 2 Ιούνη, κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή επισκέφθηκε και συζήτησε με τον περιφερειακό και τον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μυτιλήνη όπου εκτός από το διοικητή μίλησε και σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική είναι η αποδυνάμωση της υπηρεσίας από τότε που 29 πυροσβέστες αποσπάστηκαν στο αεροδρόμιο στην υπηρεσία της «Fraport».

Το μεσημέρι παραχώρησε, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης, συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και το απόγευμα περιόδευσε στην Αγιάσο.

Το απόγευμα του Σαββάτου περιόδευσε στα χωριά Παλαιόκηπο, Μεσαγρό και Πέραμα.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην τρέχουσα τοπική και πολιτική επικαιρότητα και συγκεκριμένα:

Για το Προσφυγικό: Αναφέρθηκε στην «αφόρητη κατάσταση» που επικρατεί στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια και τόνισε ότι είναι απόρροια της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας που βασική προϋπόθεση αυτής της συμφωνίας είναι ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά. Ο βουλευτής επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ που στηρίζεται στο τρίπτυχο: Απεγκλωβισμός των προσφύγων από τα νησιά, το αίτημα ασύλου να υποβάλλεται και να εξετάζεται στην ηπειρωτική χώρα και αυτοί που δικαιούνται άσυλο να εντάσσονται στον κοινωνικό ιστό της χώρας, στους άλλους να τους δίνονται έγγραφα ώστε με ασφάλεια να μεταφέρονται στις χώρες που θέλουν να πάνε. Και τέλος ότι πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι των νησιών.

Τόνισε με έμφαση τις αιτίες που προξενούν τις προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές «που δεν είναι άλλες παρά οι πόλεμοι» στους οποίους «η Ελλάδα συμμετέχει μέσα από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» και κάλεσε όλους τους νησιώτες να απομονώσουν τις ρατσιστικές - φασιστικές φωνές που σπέρνουν το μίσος στους λαούς. «Το μίσος και ο ρατσιστικός λόγος κάνει το θύμα θύτη και ξεπλένει τους πραγματικούς θύτες».

«Από την άλλη η ΝΔ ζητά μέτρα αποτροπής κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, καθώς σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, οι πρόσφυγες δικαιούνται να πάνε στις χώρες επιλογής. Μύθος είναι και ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών. Οι μετανάστες φεύγουν από την ιμπεριαλιστική ειρήνη που τους εξαθλιώνει, ενώ οι πρόσφυγες από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Για το ΦΠΑ: «Δεν πρέπει να συνδέουμε το Προσφυγικό με το νησιώτικο ΦΠΑ. Το ΚΚΕ θα συνεχίζει να στηρίζει τους αγώνες των νησιωτών για την παραμονή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, την κατάργησή του από τα βασικά ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, ενώ σε Επίκαιρη Επερώτηση που θα κατατεθεί ξανά στη Βουλή, γιατί μέχρι τώρα ενώ έχει κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό δεν έρχεται για συζήτηση στη Βουλή με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις προτάσεις των Εργατικών Κέντρων της χώρας για εργασιακά ζητήματα, θα τεθεί και το θέμα του νησιώτικου ΦΠΑ».

Για την έξοδο από τα μνημόνια: «Κανένας μνημονιακός νόμος δεν καταργείται οπότε δεν πρόκειται για έξοδο από τα μνημόνια και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019 και μετά με τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου το αποδεικνύουν», τόνισε ο Σταύρος Τάσσος.

Μοιράσου το άρθρο!