Πολιτική

25/09/2012 - 06:57

Στέγαση, Σίτιση, Μεταφορές στο επίκεντρο των προτάσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Στέγαση,Σίτιση,Μεταφορές στο επίκεντρο των προτάσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

yle="text-align: justify; ">Μετά την προγραμματισμένη συνάντηση των προέδρων των φοιτητικών Συλλόγων με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων κύριο Σουλακέλη την Παρασκευή 21.9.2012 η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης προτείνει τα ακόλουθα στην διατμηματική συνάντηση και στις επερχόμενες γενικές συνελεύσεις.

ΣΤΕΓΑΣΗ
Για το κομμάτι των φοιτητών που θα μείνουν στις εστίες και δεν θα μεταφερθούν για ένα μήνα εκτός εστιών θεωρούμε ότι η παρέμβασή μας ήταν καίρια με το δελτίο τύπου την Τετάρτη 19.9.2012, όπου ζητούσαμε την συζήτηση μεταξύ των ιδιοκτητών και της πρυτανικής αρχής.
Έτσι οι φοιτητές θα μείνουν στις εστίες μέχρι να μάθουν τα νέα αποτελέσματα των δικαιούχων.
Επίσης, ζητάμε να γίνει άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο Μέριμνας με τους παλιούς και τους νέους μεριμνικούς για να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση των Συλλόγων σχετικά με τα θέματα μέριμνας.
 
ΣΙΤΙΣΗ
Για την σίτιση η πρότασή μας συνεχίζει να είναι η ίδια σχετικά με το δικαίωμα όλων να σιτίζονται δωρεάν. Μέχρι στιγμής πολλοί δικαιούχοι δεν έχουν πράξει όσα πρέπει σχετικά με την σίτιση , αλλά από την πλευρά μας συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι το σύστημα online που έχουμε είναι το ικανότερο να αναδείξει και να καταγράψει όσους σιτίζονται.
Σε περίπτωση που το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δικαίωμα όλων να σιτίζονται δωρεάν η πρότασή μας είναι να έρθουμε σε επαφή με τους τοπικούς φορείς, Γραμματεία Αιγαίου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμος Λέσβου, Επιμελητήριο και Εμπορικό Σύλλογο, όπου εκεί θα ζητηθεί η βοήθεια επί του πρακτέου σχετικά με το ζήτημα της σίτισης.
 
ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Για το θέμα των μεταφορών ο Αντιπρυτανης μας ενημέρωσε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τα Αστικά ΚΤΕΛ, αλλά τα Αστικά Κτελ δεν έχουν πάρει την αντίστοιχη γραπτή επιβεβαίωση από το Υπουργείο Παιδείας, όμως το ίδιο συνέβαινε κάθε χρόνο.
Γι αυτό προτείνουμε όπως και παραπάνω την άμεση συνάντηση με τους τοπικούς φορείς ,έτσι ώστε να έχουμε επικοινωνία και συνεργασία με τα Αστικά ΚΤΕΛ για να κινούνται ΟΛΟΙ δωρεάν όπως ίσχυε χρόνια.
Επίσης, ζητάμε όσα χρήματα δικαιούταν για την μεταφορά των φοιτητών τν μήνα Σεπτέμβριο να δοθούν όταν λάβει την οικονομική έγκριση από το Υπουργείο στους φοιτητικούς Συλλόγους για την κάλυψη των αναγκών τους, ή σε φοιτητές με οικονομικοκοινωνικά κριτήρια ύστερα από συνεννόηση με την μέριμνα.
 
Η ενημέρωση των τοπικών φορέων και τοπικών ΜΜΕ είναι επιτακτική για να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος.
Με παρέμβασή μας τον Ιούνιο είχαμε ζητήσει την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας ,καθώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια.
Ήδη πολλοί φοιτητές του πρώτου έτους έχουν διαγραφτεί, όπως και άλλοι μεγαλυτέρων ετών έχουν παρατήσει την σχολή τους λόγω των οικονομικών θεμάτων και αυτό θα φανεί τον φετινό χειμώνα.
Εάν η τοπική κοινωνία βλέπει τους φοιτητές μόνο ως ανάπτυξη οικονομική και δεν βοηθήσει άμεσα στα προβλήματά τους , τότε θα κινδυνεύσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να έχει μεγάλη έλλειψη φοιτητών.
Επιτέλους δείτε μας ως μελλοντικούς επιστήμονες στην Ελλάδα της αναγκαστικής  μετανάστευσης στο εξωτερικό  και της κρίσης και όχι ως απλά «ενοίκια»
 
Ζητάμε την παρέμβαση όλων όσων μπορούνε να βοηθήσουν.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης πάλι θα προτείνει για το καλύτερο των φοιτητών.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της ακαδημαϊκή κοινότητας να βοηθήσουν στα προβλήματα των φοιτητών.

Μοιράσου το άρθρο!