Πολιτική

02/04/2019 - 13:14

Στη δημοσιότητα η εκλογική διακήρυξη της "Δημοκρατικής Μυτιλήνης"

  • προτείνουμε
  • διεκδικούμε
  • παλεύουμε
  • δρομολογούμε
  • υλοποιούμε με τον Δήμο Μυτιλήνης

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

είναι  μια αναπτυγμένη Μυτιλήνη

των πολιτών,

του πολιτισμού,

της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας

 

Συμμετέχουμε στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την εκλογή συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Μυτιλήνη». Αγωνιζόμαστε να μην χαθεί η πόλη που αγαπάμε και οι αξίες που μας έκαναν κάποτε περήφανους για αυτήν.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» αποτελείται από προοδευτικούς πολίτες που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί παράγοντες. Απλοί εργαζόμενοι όλοι μας, συνδεόμαστε με το όραμα να πάρει η Μυτιλήνη τη θέση που της αξίζει στο Αιγαίο, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη. 

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» ξέρει πως στολίδι της πόλης δεν είναι μόνο το λιμάνι και η πλατεία Σαπφούς, αλλά οι γειτονιές της. Η γειτονιά σου.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, την αξία της κάθε γειτονιάς και των ανθρώπων της. Να βγούμε όλοι μαζί από την εικόνα της εγκατάλειψης, αλλά και του κάθε μικρού ή μεγάλου συμφέροντος που όλα δείχνουν πως κάνει ό,τι θέλει. Θέλουμε πίσω τις γειτονιές μας. Θέλουμε πίσω τις γειτονιές μας με επισκέπτες αλλά προπάντων με νέους κατοίκους.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη», θέλει και μπορεί να αναβιώσει τη «Λεσβιακή Άνοιξη», να ξανακάνει την πόλη μας κέντρο πολιτισμού, αφετηρία ιδεολογικών και καλλιτεχνικών κινημάτων, εφαλτήριο πρωτοπορίας.

Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη», αντιστέκεται στις διχαστικές φωνές, στις στρεβλώσεις, στον φόβο, στον ρατσισμό, στην ξενοφοβία. Υπερασπιζόμαστε την ειρηνική συνύπαρξη με οδηγό την αλληλεγγύη, με σεβασμό στον πολίτη, στα δικαιώματα του και τις ανάγκες του για μια ζωή μακριά από ακρότητες και μίση.

Θέλουμε μια πόλη δημοκρατική, ανοιχτή, ελεύθερη, πολιτισμένη, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινη.

Σε αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε  όλους μαζί μας.

Στις 26 Μαΐου στην κάλπη της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης ψηφίζουμε «Δημοκρατική Μυτιλήνη».

Μοιράσου το άρθρο!