Πολιτική

04/04/2012 - 11:39

Στη Νάξο ο Δ. Χαλκιώτης για το ακτοπλοϊκό δίκτυο

Στη Νάξο θα βρίσκεται την Πέμπτη 5 Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χαλκιώτης όπου θα προεδρεύσει στην ημερίδα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και το Δήμο Νάξου με θέμα «Ακτοπλοϊκό δίκτυο στις Κυκλάδες: Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στις 10:15 το πρωί στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας), στη Νάξο.

 Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ημερίδα, η πρώτη είχε γίνει στη Μυτιλήνη 9 Φεβρουαρίου και η δεύτερη στη Ρόδο 8 Μαρτίου, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με στόχο την ανάλυση σε βάθος των προβλημάτων των ακτοπλοϊκών συνδέσεων τόσο με την ηπειρωτική χώρα όσο και τα ενδονησιωτικά δίκτυα καθώς και τη διερεύνηση των περιθωρίων βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης και τις προοπτικές ανάπτυξης. Στις εργασίες της ημερίδας θα συμμετάσχουν με εισηγήσεις τους  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, του ναυτικού, οικονομικού και εμπορικού επιμελητηρίου, των λιμενικών αρχών και των ενώσεων ακτοπλόων, των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 6 Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) που θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο.

Μοιράσου το άρθρο!