Πολιτική

28/02/2014 - 14:25

Στη Βουλή (;) η τροπολογία για 4 Δήμους στη Λέσβο

trong>up date  η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ αναφέρει: Η συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να κατατεθεί η τροπολογία για την διάσπαση του Δήμου σήμερα το πρωί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν υλοποιήθηκε. Παρότι από νωρίς το πρωί τα ΜΜΕ της Λέσβου ενημερώθηκαν πως η τροπολογία κατατέθηκε και έγινε δεκτή από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αυτό δεν έγινε ποτέ. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστό γιατί δεν υλοποιήθηκε η συμφωνία


Κατατέθηκε σήμερα το πρωί  τροπολογία για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου σε 4 Δήμους στο νομοσχέδιο «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης».
Το Νομοσχέδιο θα ψηφιστεί τη Τρίτη

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και με κάθε επιφύλαξη:

«Ο δήμος Λέσβου από 1 Σεπτεμβρίου του 2014 καταργείται. Στη θέση του συνιστώνται οι παρακάτω δήμοι:

Ι. Δήμος Μυτιλήνης με έδρα τη Μυτιλήνη, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Μυτιλήνης, β. Ευεργέτουλα και γ. Λουτροπόλεως Θερμής.

ΙΙ. Δήμος Ολύμπου με έδρα το Πλωμάρι αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Αγιάσου, β. Γέρας, γ. Πλωμαρίου και δ. Πολιχνίτου.

ΙΙΙ. Δήμος Μηθύμνης – Ταξιαρχών με έδρα την Αγία Παρασκευή , αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Αγίας Παρασκευής, β. Μανταμάδου, γ. Μήθυμνας και δ. Πέτρας.

IV. Δήμος Ερεσού - Καλλονής με έδρα την Καλλονή, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Ερεσού- Αντίσσης και β. Καλλονής.

Μοιράσου το άρθρο!