Πολιτική

26/03/2012 - 08:14

Στην Αγιάσο και στην παρέλαση ο Δήμαρχος Λέσβου

yle="text-align:justify;">

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστο Κορδώνη, τον Αντιδήμαρχο, Ηλία Κουνιαρέλλη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρο Στεργίου, παρέστη στην επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου.

Aμέσως μετά παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Άγαλμα της Ελευθερίας και κατέθεσε στεφάνι.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος παρακολούθησε στην προκυμαία της Μυτιλήνης την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Με την ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σε δήλωση του ο κ. Βουνάτσος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα μηνύματα της επετείου του ’21 παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα και μας διδάσκουν πως ακόμα και στις μέρες μας, που ολόκληρος ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, με ενότητα και αποφασιστικότητα θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής. Επίσης, ευχήθηκε σε όσες και όσους γιορτάζουν, χρόνια πολλά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος και ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου & Πολιχνίτου, Γιώργο Βουνάτσο, παρακολούθησαν την μεγάλη χορευτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αγιάσο, από το Αναγνωστήριο Αγιάσου «Η Ανάπτυξη», υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε εθνικούς και παραδοσιακούς χορούς, από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Βουνάτσος, αναφέρθηκε στη μεγάλη πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του Αναγνωστηρίου και κατέληξε λέγοντας: «Ως Δημοτική Αρχή, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταθούμε αρωγοί σε τέτοιες πολύτιμες προσπάθειες»

 

Μοιράσου το άρθρο!