Πολιτική

18/04/2019 - 18:51

Στην Αγιάσο ο Παναγιώτης Ζαφειρίου - Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του ανεξάρτητου συνδυασμού του "Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ"  και συγκεκριμένα τους Δέσποινα Βερναδου, Χρήστο Αντωνακέλλη, Ιακωβο Βρανη, Ιωαννη Μολυβιατη, Κωνσταντίνο Στεφανου, Ευστρατία Βερναδου, Μαρία Σιταρα και Παναγιώτη Λύμπο, επισκέφτηκε το χωριό της Αγιάσου καθώς και το  Αναγνωστήριο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος μαζί με την κυρία Δέσποινα Βερναδου με καταγωγή από την Αγιάσο, αφού πρώτα επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνέχισαν την περιοδεία σε διαφορα καταστήματα και καφενεία ακούγοντας και καταγράφοντας προβλήματα δημοτών.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στο Αναγνωστήριο, όπου και συνομίλησαν  με τον πρόεδρο του αναγνωστηρίου κ. Κλεάνθη Κορομηλα. Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησε το πλούσιο πολιτιστικό έργο που επιτελεί το αναγνωστήριο στην ευρύτερη περιοχή της Αγιασου, αλλα και η συμβολή αυτού στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του χωριού με την αξιόλογη πολιτιστική κληρονομιά που περναει από γενια σε γενια,  όπως είναι η ιστορία της εκμάθησης μουσικών οργάνων στα παιδιά του χωρίου και οι θεατρικές παραστάσεις. Το σημαντικότετο όμως είναι η εκμάθηση του πιο παραδοσιακού μουσικού οργάνου που χαρακτηρίζει την Αγιασο και αυτό δεν είναι αλλο από το σαντούρι.

Ζαφειρίου Αγιάσος
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια το θέμα της εκτεταμένης ζημίας του κτηρίου του αναγνωστηρίου, η οποία άγγιξε το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Βέβαια χρήζουν αναφορας οι αξιέπαινες ενέργειες  της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, καθώς και η συνεργασία του
Γενικού Γραμματέα κ. Χαραλαμπου Κασίμη με τον βουλευτή Λέσβου κ. Γιώργο Παλλη, οι οποίοι μερίμνησαν να βρεθούν πόροι 510.000 ευρώ μέσα από ένταξη του Αναγνωστήριο σε πρόγραμμα Leader.

Ο Παναγιώτης Ζαφειρίου επικροτώντας αυτή την πρωτοβουλία επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι η προτροπή όλων των αρμοδίων φορέων να συνδράμουν τα μέγιστα, προκειμένου αυτό το κόσμημα του πολιτισμού που ακούει στο όνομα Αναγνωστήριο Αγιασου, να συνεχίσει να λαμπει προσφέροντας απλόχερα πολιτισμό σε μικρούς και μεγαλους.

Μοιράσου το άρθρο!