Πολιτική

13/08/2019 - 07:29

Στην Αγιάσο τον Δεκαπενταύγουατο ο Αλκιβιάδης Στεφανής

Παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας θα δώσει το παρόν στα κυριότερα προσκυνήματα της Παναγίας ανά την Ελλάδα.

Έτσι σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, ανήμερα στις 15 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα βρίσκεται στην Παναγία Σουμελά στην ΚαστανιάΗμαθίας, ενώ από την στρατιωτική ηγεσία θα τον συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Τήνο, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση θα βρίσκεται στην Πάρο στην Παναγία Εκατονταπυλιανή.

Επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής θα βρεθεί στο νησί της Λέσβου όπου ανήμερα της Παναγίας θα βρίσκεται στο χωριό της Αγιάσου, απ’ όπου και κατάγεται.

Όσον αφορά τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Τήνο, με αφορμή και την επέτειο από το ναυάγιο του αντιτορπιλικού ΕΛΛΗ από ιταλικό υποβρύχιο το 15αύγουστο του 1940. Κατά πάσα πιθανότητα μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ θα βρίσκεται και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Ο φετινός Αύγουστος τόσο για την πολιτική όσο και για την στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν είναι καθόλου μήνας ραστώνης και ξεκούρασης, καθώς μέχρι και την τελευταία εβδομάδα τόσο το πρόγραμμα του ΥΕΘΑ όσο και του ΥΦΕΘΑ ήταν ιδιαίτερα γεμάτο.

Οι εκλογές που έγιναν μέσα στον Ιούλιο κατέστησαν αναγκαία την λεπτομερής ενημέρωση ειδικά του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, από τους Αρχηγούς των Επιτελείων αλλά και των μεγάλων σχηματισμών. Και παρά το γεγονός ότι ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είναι πολύ καλός γνώστης των αναγκών των ΕΔ και εκείνος συμμετείχε στις ενημερώσεις αφού η νέα του θέση απαιτεί σφαιρική γνώση των ζητημάτων του υπουργείου.

Από την άλλη πλευρά η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ και οι απειλητικές μεγαλοστομίες τόσο του τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης Ερντογάν επιβάλουν την επαγρύπνηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ακόμα και τον Αύγουστο.

Χαρακτηριστικά όπως μας είπαν «κύκλοι» του υπουργείου, «μπορεί όλοι να λείπουν τον Αύγουστο και να ξεκουράζονται, αυτοί όμως δεν μπορεί να είμαστε εμείς!»

 

φωτο αρχειου

πηγη: https://www.armynow.net

Μοιράσου το άρθρο!