Πολιτική

01/10/2023 - 14:24

«Στις 8 Οκτωβρίου θα πάμε τον τόπο μας Μπροστά!»

Ομιλία του Παναγιώτη Χριστόφα στο Πλωμάρι

Ομιλία στο Πλωμάρι πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023. Σε αυτή αναφέρθηκε συνοπτικά στις αρχές τις αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ», σε προτάσεις ειδικά για το Πλωμάρι και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, ενώ στο τέλος παρουσίασε τους υποψήφιους και τις υποψήφιες Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Πλωμαρίου.

«Το Πλωμάρι και κάθε χωριό της δημοτικής ενότητας, κάθε γωνιά θα λάβει την προσοχή που πρέπει. Όχι όμως μόνο στα απλά και τα καθημερινά. Θέλω μαζί να πάμε για το κάτι παραπάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Χριστόφας και συμπλήρωσε πως «στην αυτοδιοίκηση δεν χρειαζόμαστε σωτήρες, χρειαζόμαστε ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν, που είναι παρόντες διαρκώς».

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφας αναφέρθηκε στις προτάσεις τις αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ» για το Πλωμάρι και τα χωριά της περιοχής, οι οποίες συνοπτικά είναι οι ακόλουθες:

1. Επανασχεδιασμός πλάνου αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ώστε να μην μείνει καμία περιοχή χωρίς την απαραίτητη καθαριότητα.

2. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου και κεντρικής πλατείας Πλωμαρίου.

3. Αποκατάσταση πλακόστρωτων οδών και συντήρηση αστικής οδοποιίας στο Πλωμάρι και στους παραδοσιακούς μικρότερους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας, καθώς και ολοκλήρωση οδικών δικτύων αρμοδιότητας του Δήμου, όπως πχ Ακράσι – Δρότα.

4. Επισκευή υπάρχουσας παιδικής χαράς και παράλληλη εκπόνηση μελέτης για τη χωροθέτηση νέων χώρων αναψυχής με παιδικές χαρές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο Πλωμάρι και τους άλλους οικισμούς.

δ

5. Εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση δύο χώρων στάθμευσης (παρκινγκ).

6. Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχιακού Μεγάρου, αξιοποιώντας τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ.

7. Κατασκευή ποδηλατόδρομου, για τη διαμόρφωση μιας ακόμη πιο φιλικής εικόνας του Πλωμαρίου, προσαρμοσμένη σε αυτή των σύγχρονων κωμοπόλεων.

8. Αναβάθμιση αγροτικής οδοποιίας με τσιμεντοστρώσεις/ασφαλτοστρώσεις για ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στα κτήματα με αξιοποίηση κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

9. Υποστήριξη του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας προς όφελος εργαζομένων και φιλοξενούμενων του.

10. Αντιμετώπιση ζητημάτων ύδρευσης σε οικισμούς, όπως στην Πλαγιά και το Παλαιοχώρι.

11. Πραγματοποίηση μελετών άρσης πλημμυρικών φαινομένων και κατασκευή προτεινόμενων από αυτές έργων.

12. Προστασία δημοτικών δασών της περιοχής με μελέτες αντιπυρικής προστασίας και σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Δασών.

13. Υποστήριξη και συνεργασία με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και ανάδειξη χώρων πολιτισμού στα χωριά μας.

δ

14. Συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη του Πλωμαρίου, με συντονισμένες δράσεις αναβάθμισης και ανάδειξης του «τουριστικού προϊόντος». Ορισμός Αντιδημάρχου με αποκλειστικές, σαφείς και διακριτές αρμοδιότητες που αφορούν το χώρο του τουρισμού και βαρύτητα στην ευρύτερη περιοχή του Πλωμαρίου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης επεσήμανε, πως όπως άκουγε τους κατοίκους του Πλωμαρίου και κάθε οικισμού του Δήμου πριν, έτσι θα τους ακούει και μετά τις εκλογές. «Στις 8 Οκτωβρίου υπολογίζουμε σε μία νίκη όλης της κοινωνίας, που θα αναλογεί σε κάθε δημότισσα και δημότη, υπολογίζουμε σε μία νίκη-ελπίδα, σε μία νίκη που θα μας δώσει επιτέλους τη σιγουριά πως η αυτοδιοίκηση έχει ανθρώπινο πρόσωπο, γιατί η αυτοδιοίκηση είναι οι άνθρωποί της. Στις 8 Οκτωβρίου θα πάμε τον τόπο μας Μπροστά!» σημείωσε.

 

Μοιράσου το άρθρο!