Πολιτική

21/06/2013 - 18:02

Στο Δήμο το κτίριο του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και... ελπίδες για σωστή αξιοποιήση

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, που ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2011, ολοκληρώθηκε επιτέλους η διαδικασία παραχώρησης κατά χρήση στο Δήμο Λέσβου, του κτιρίου του Παλαιού Λιμεναρχείου (πρώην Λ.Ο.Λ.Τ.) που βρίσκεται στην πλατεία Σαπφούς, με την υπ’ αριθ. 418/4.6.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., με συμβολικό ενοίκιο (200) διακοσίων ευρώ τον χρόνο.

Τα πολλαπλά αιτήματα του Δήμου προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε που εδρεύει στην Αθήνα, η επίμονη αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια των τελευταίων 2 χρόνων περίπου και οι απαιτητικές διαδικασίες στις οποίες ο Δήμος Λέσβου ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, οδήγησαν στην τελική παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου, που βρίσκεται κυριολεκτικά στη «βιτρίνα» της πόλης, στο Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική αυτή εξέλιξη, τονίζοντας ότι ο Δήμος Λέσβου σκοπεύει να αξιοποιήσει άμεσα το ακίνητο, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο και η πρόσβαση και ο «εντοπισμός» από επισκέπτες είναι ιδιαίτερα εύκολα,  δημιουργώντας μόνιμο Τοπικό Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, που θα επιτελεί το ρόλο του ενιαίου μηχανισμού προβολής του νησιού, υπηρετώντας την προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, κάτι που αποτελεί μία από τις βασικές ελλείψεις στον τομέα της οργάνωσης του τουρισμού στο νησί μας και της πληροφόρησης των επισκεπτών.

Στην κατεύθυνση αυτή, προχθές Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, ο Δήμος Λέσβου, κατέθεσε φάκελο υποβολής πρότασης στα πλαίσια  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, Άξονας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών», με τίτλο «Δημιουργία Τοπικού Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής παρέμβασης (Δήμος Λέσβου), συνολικού προϋπολογισμού 162.275,00 Ευρώ , χρηματοδοτούμενο κατά 100% από το πρόγραμμα αυτό. Η εν λόγω μελέτη περιλαμβάνει εργασίες επισκευής του κτιρίου  εσωτερικά και εξωτερικά οι οποίες και είναι απαραίτητες, αφού σε αυτοψία που διενεργήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, διαπιστώθηκαν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του διατηρητέου αυτού  διώροφου κτιρίου.

Μοιράσου το άρθρο!