Πολιτική

29/11/2013 - 11:42

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα θέσει ο Μ. Τρεμόπουλους την «προστασία» του «εθνικοσοσιαλιστή» καθηγητή

yle="text-align: justify;">Δήλωση Μιχάλη Τρεμόπουλου για την καταδίκη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος  με αφορμή την καταδικαστική  απόφαση από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για τον δημοσιογράφο Στρ. Μπαλάσκα εναντίον του οποίου είχε καταθέσει μήνυση ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης εξαιτίας δημοσιεύματος του στην εφημερίδα "Εμπρός" που τον αποκαλούσε νεοναζί παρόλο που ο ίδιος διευθυντής δηλώνει περήφανος που είναι "εθνικοσοσιαλιστής" και διατυπώνει  δημόσια τις απόψεις του αυτές, δήλωσε:

«Πραγματικό σοκ αποτελεί η καταδίκη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης .

Το δικαστήριο  ενώ δέχτηκε ότι όσα είχε δημοσιεύσει ο δημοσιογράφος για τον εθνικοσοσιαλιστή καθηγητή της Μυτιλήνης ήταν αληθινά και τον απάλλαξε από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης με ένα εντελώς ακατανόητο τρόπο τον καταδίκασε  για απλή δυσφήμηση. Και ενώ θεωρητικά οι αποφάσεις των δικαστηρίων δε σχολιάζονται δε μπορεί ο δημοκρατικός κόσμος να αποδεχθεί ότι ένας κατά δήλωσή του εθνικοσοσιαλιστής  που επιτίθεται σε  «Εβραιογάλλους, Εβραιογερμανούς  “φιλοσόφους”», υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή, εγκωμιάζει τους δικτάτορες Μεταξά και Παπαδόπουλο και βρίζει το δολοφονημένο καθηγητή Τεμπονέρα , σήμερα διδάσκει τη νέα γενιά.

Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να εξετάσει κατά πόσο τα περιστατικά που έγιναν αποδεκτά ως αληθή είναι συμβατά με τα καθήκοντά του και την εκπαιδευτική του ιδιότητα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτίθενται να θέσουν το γεγονός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εξεταστεί το κατά πόσον μία τέτοια «προστασία» του εθνικοσοσιαλισμού  από επικριτικούς  χαρακτηρισμούς είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή έννομη τάξη».

Μοιράσου το άρθρο!