Πολιτική

14/10/2020 - 21:20

Στο… φτερό δίνουν 5,58 εκατ. ευρώ για τον… προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Η διάθεση ποσού 5.580.000 ευρώ (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%) για κατασκευαστικές εργασίες στον χαρακτηριζόμενο ως προσωρινό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στον Καρά Τεπέ της Λέσβου φαντάζει ως ένα «λογικό» ποσό, αν αναλογισθεί κανείς τα 133 εκατ. ευρώ για τις κανονικές δομές στα νησιά Σάμος, Λέρος και Κως.

Αυτό ακριβώς το ποσό αποφάσισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης να διαθέσει με διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, σε κλειστό διαγωνισμό μεταξύ της γνωστής τριάδας των εργολάβων ΑΚΤΩΡ ΑΤΕΜυτιληναίος Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Σύμφωνα με την σημερινή, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020, απόφαση διενέργειας του διαγωνισμού, αντικείμενο είναι «Αναβάθμιση εγκαταστάσεων και υποδομών της δομής προσωρινής υποδοχής του άρθρου 8 του ν.4375/2016, στην περιοχή «Καρά Τεπέ-Μαυροβούνι», δήμου Μυτιλήνης, Π.Ε. Λέσβου», όπως συγκεκριμένα αναφέρει. Δεν εξειδικεύονται επακριβώς οι εργασίες, αλλά γίνεται γενικώς αναφορά για «κατασκευαστικές εργασίες για καταλύματα μικρής διάρκειας παραμονής».

Να υπενθυμίσουμε ότι η προσκληθείσα τριάδα των εργολάβων είναι γνωστή από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν στους τότε «διαγωνισμούς» για τις πρώτες εργασίες (τοποθέτηση περίφραξης και καθαρισμός του χώρου) στις εκτάσεις που είχαν επιταχθεί, προκειμένου να κατασκευασθούν οι γνωστές υπερδομές, είχαν επιλεγεί για τη Χίο η ΤΕΡΝΑ, την Λέσβο ο ΑΚΤΩΡ και την Σάμο ο Μυτιληναίος.

Μέχρι στιγμής ο Μυτιληναίος έχει αναλάβει το έργο των 133 εκατ. ευρώ για Σάμο, Λέρο και Κω, η ΤΕΡΝΑ την περίφραξη της ΒΙΑΛ στη Χίο και προσώρας έχει μείνει χωρίς ενεργή εργολαβία ο ΑΚΤΩΡ, αφού ναι μεν του είχε ανατεθεί η Μόρια, αλλά στο μεταξύ η συγκεκριμένη δομή κατεστράφη από την πυρκαγιά.

Η απόφαση Μηταράκη στο επισυναπτόμενο αρχείο

 

Πηγη: astraparis.gr 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
6ΑΝ746ΜΔΨΟ-ΖΓΨ.pdf 329.1 KB

Μοιράσου το άρθρο!