Πολιτική

03/12/2019 - 14:37

Στόχος ο «Έξυπνος Δήμος» - Συνάντηση Δημάρχου με την Πρύτανη του Π. Αιγαίου

Νέα περίοδο στις σχέσεις του Δήμου με το Πανεπιστήμιο

Η αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Δήμου Μυτιλήνης και Πανεπιστημίου Αιγαίου επισημοποιήθηκε σήμερα με την συνάντηση του Δημάρχου, Στρατή Κύτελη και της Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτριας Χρυσής Βιτσιλάκη, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου επαφών στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης, με στόχο την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Το πρώτο βήμα επιτυγχάνεται με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής ως προς τη δημιουργία του «Έξυπνου Δήμου».

«Σας καλέσαμε θεσμικά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προγραμματίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον του τόπου. Η Ευρώπη έχει ήδη δώσει την κατεύθυνση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσω της "Έξυπνης Πόλης". Σας καλώ να εργαστούμε μαζί πάνω σε αυτούς τους άξονες. Να βρούμε τις καλύτερες δυνατές εφαρμογές της τεχνολογίας, προσμετρώντας και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουμε ως νησιωτικός Δήμος. Διαπιστώνω με χαρά ότι οι συνεργάτες μου και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου αντιμετωπίζουν με θέρμη τη θεσμική μας πρωτοβουλία και έχουν ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία προτάσεων για τις Αντιδημαρχίες μας σε επίπεδο Περιβάλλοντος, Τεχνολογίας, Πολιτισμού, Κοινωνίας των Πολιτών και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης», τόνισε ο Δήμαρχος υποδεχόμενος την Πρύτανη.

Από την πλευρά της η κ. Βιτσιλάκη δήλωσε: «Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε αυτή τη συνεργασία προς όφελος και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τόπου.Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως πυλώνας ανάπτυξης των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, παραμένει σε εγρήγορση ώστε με την ενεργή συνδρομή όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών του Αιγαίου να επιτύχουμε το βέλτιστο δυνατό, δημιουργώντας συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τους νησιώτες και  για το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους».

Αναγνωρίζοντας, δε, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ότι μία συνεργασία θα πρέπει να είναι αμφίδρομη, προανήγγειλε την πρόθεσή του να παραχωρήσει οικόπεδο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών και κτηρίων στέγασης επιστημονικού προσωπικού, συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει εδώ και χρόνια το Πανεπιστήμιο

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, δράττοντας την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης της Πρυτάνισσας, της παρέδωσε τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον τόπο μας. Με τη σειρά της η κ. Βιτσιλάκη δώρισε στον Δήμαρχο ένα συμβολικό χρυσό καραβάκι, το οποίο μάλιστα τοποθέτησε η ίδια στο γραφείο του, ως επιστέγασμα της συνεργασίας τους.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Στρατής Τζιμής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κώστας Κουνέλλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Κατσαβέλλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Στρατής Δαγκλής. Από πλευράς Πανεπιστημίου, την Πρύτανη συνόδευαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος, καθηγητής Γιώργος Τσιρτσής, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών, καθηγητής Βασίλης Ζερβάκης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωγραφίας, καθηγητής Νικόλαος Σουλακέλλης.

 

Μοιράσου το άρθρο!