Πολιτική

04/12/2011 - 10:25

Στον "αέρα" ο προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου - Η λέξη "κατάρρευση" αδυνατεί να περιγράψει όσα συμβαίνουν!!!!

 Ο προϋπολογισμός του 2011 και ο προϋπολογισμός του 2012 από την Πέμπτη  1/12/2011 είναι στον «αέρα». Προϋπολογισμοί που στηρίχτηκαν στις παράνομες  αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών. Προϋπολογισμοί που έπρεπε να είναι ισοσκελισμένοι και… ισοσκελίστηκαν με τις παράνομες αυξήσεις!!!!

Το θέμα  τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 1/12/2011 έφθασε στο Δήμο η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 σύμφωνα με την οποία οι αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ!!

Το παράδοξο είναι ότι ενώ η απόφαση είχε βγει από τον Αύγουστο….στο Δήμο άργησε να κοινοποιηθεί 4 μήνες!  Για το θέμα αυτό με δηλώσεις τους στην Τηλεόραση Μυτιλήνης οι κ. Αρ. Χατζηκομνηνός και Γ. Πάλλης αφήνουν αιχμές για το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Φώτη Χατζημιχάλη.

 Στις ακραίες αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών (μέχρι 200%) που επέβαλε η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη  Βουνάτσου  πρώτος είχε καταθέσει προσφυγή ο Αρ. Χατζηκομνηνός (και είναι προς τιμή του).  Ακολούθησε ο Γ. Πάλλης και άλλοι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.  Ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γραμματέας Φώτης Χατζημιχάλης απέρριψε τις προσφυγές αυτές …γιατί όσοι είχαν προσφύγει δεν είχαν έννομο συμφέρον !!!

Ακολούθησε νέα προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 152 και τώρα ήρθε η δικαίωση! Τι απαντάει ο Δημήτρης  Βουνάτσος: θα προσβάλλουμε την απόφαση και θα δικαιωθούμε!!! 

Σχολιάζοντας αυτή την απάντηση του Δημάρχου ο Αρ. Χατζηκομνηνός  και μιλώντας στη Τηλεόραση Μυτιλήνης  δήλωσε ότι  είναι νομικά άτοπο να είναι κάποιος τόσο σίγουρος για την έκβαση της υπόθεσης μετά την προσβολή από το Δήμο Λέσβου.

Από την πλευρά του ο Γ. Πάλλης  μιλώντας στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ζήτησε να επιστραφούν οι παράνομες αυξήσεις στους Δημότες της Λέσβου. Παράλληλα τόνισε δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες αυξήσεις  και να ζούμε σε μια βρώμικη πόλη. Αλήθεια που πήγαν τόσα λεφτά από τις παράνομες αυξήσεις;

Μοιράσου το άρθρο!