Πολιτική

22/03/2016 - 12:10

Στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας το ακίνητο πρώην ιδ. Μπάρου στον Πολιχνίτο αλλά....

Η

Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

    Το Δημοτικό μας Συμβούλιο στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του, ενέκρινε  ομόφωνα την εισήγηση μου, για την παραχώρηση του Δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στον Πολιχνίτο, πρώην ιδιοκτησίας Μπάρου, στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου.


    Αποκαταστάθηκε με την απόφαση μας αυτή, μετά από έξι χρόνια,  μια αδικία που διαπράχθηκε  23 Δεκέμβρη του 2010, από την τότε Δημοτική αρχή του κ. Συκά, όχι εσκεμμένα θέλω να πιστεύω, όταν αγοράστηκε το εν λόγω ακίνητο για να γίνει Παιδικός Σταθμός, με τιμή αγοράς 381.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 211.600 ευρώ  προήλθαν από τότε Νομικό Πρόσωπο του Παιδικού Σταθμού Πολιχνίτου. Χωρίς όμως το ακίνητο να αγορασθεί στο όνομα του τότε Ν.Π του Παιδικού Σταθμού, όπως θα ήταν δίκαιο, αφού τα περισσότερα χρήματα προήλθαν από αυτό, αλλά στο όνομα του Δήμου Πολιχνίτου, με αποτέλεσμα στην στέρηση ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου, από το τότε Νομικό πρόσωπο και φυσικά και από το διάδοχο Νομικό μας Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου.
Με την χθεσινή ομόφωνη ψήφιση της εισηγήσεως μου, από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, πέρα από την αποκατάσταση της αδικίας αυτής, δίνεται η δυνατότητα στον Οργανισμό στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, να εξετάσει την δυνατότητα δημιουργίας ενός σύγχρονου Παιδικού Σταθμού στο εν λόγω ακίνητο και την ένταξη του στην συνέχεια σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, προκειμένου να κάνουμε πράξη την βούληση μας: να αποκτήσει επιτέλους ο Πολιχνίτος έναν αξιοπρεπή Παιδικό Σταθμό, για όλα τα παιδιά της Δημοτικής Ενότητας του.
Ευχαριστώ κατ’ αρχήν το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Πολιχνίτου, για την ομόφωνη γνωμοδοτική απόφαση του στο από 19/6/2015 αίτημα μου και φυσικά, όλους τους συναδέλφους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για την ομόφωνη  απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
 

------------

Σημείωση Lesvosnews.net

Κα Αντωνέλλη η αδικία δεν είναι τα έξι χρόνια που το ακίνητο αγοράστηκε στο όνομα του Δήμου Πολιχνίτου αλλά τα χρήματα που πληρώσαμε για αυτό το ακίνητο και για τη διαδικασία.

Κάποτε θα πρέπει η παρούσα δημοτική αρχή να ερευνήσει τέτοιες περίεργες αγορές...

 

------

update

 

Αμέση η απάντηση από την κα Αντωνέλλη:

Προς Lesvosnews.net
Σε απάντηση σχολίου σας, που αφορά την παραχώρηση στον Οργανισμό μας του Δημοτικού ακινήτου, πρώην ιδιοκτησίας «Μπάρου» απαντώ:
    Ο Δήμος Λέσβου και κάθε Δήμος, δεν είχε και δεν έχει καμία αρμοδιότητα έρευνας.
    Σε ότι με αφορά: με αναφορά μου στις 13/6/2012 και αριθμ. πρωτ. 1094, είχα απευθυνθεί για διάφορα «περίεργα», που παρέλαβα ως Πρόεδρος και τότε του Οργανισμού «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», τόσο στον τότε Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Πεπόνη όσο και στον κ. Ρακιντζή, τότε Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Μεταξύ των οποίων ήταν και η αγορά του εν λόγω ακινήτου, για λόγους όμως που προέκυπταν από την αρμοδιότητα μου. Πιό συγκεκριμένα: για το ότι δεν είχε αγορασθεί επ’ ονόματι του τότε Νομικού Προσώπου.
 Μέχρι σήμερα, ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Από κει και πέρα  «αμαρτίαν ουκ έχω», τόσο εγώ όσο και η Δημοτική Αρχή, τόσο η προηγούμενη όσο και η νύν, αφού στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών μας, ενεργήσαμε.
Προσωπικά έχω  ήσυχη την συνείδηση μου ότι έπραξα το καθήκον μου.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αναστασία Αντωνέλλη
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Λέσβου

 

Μοιράσου το άρθρο!