Πολιτική

09/01/2022 - 17:49

Στοπ από το Ελεγκτικό Συνέδριο στον δρόμο Καλλονής-Πέτρας. Έκθετος ο Κώστας Μουτζούρης

Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση

ΣΤΟΠ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΆΞΟΝΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΕΤΡΑΣ

 

Το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ επέστρεψε τον φάκελο προσυμβατικού ελέγχου του έργου “ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΕΤΡΑΣ”, προύπολογισμού 20.985.821,10.. Η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετη την  Περιφερειακή Αρχή Β. Αιγαίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη.

 

Πράγματι, με μεθόδευση απαράδεκτη, απέκρυψε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας διασχίζει το φράγμα Τσικνιά και επομένως το έργο δεν μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς νέα χάραξη,  αλλαγή μελετών, σύνταξη νέου πίνακα απαλλοτριώσεων και νέου προϋπολογισμού σε άγνωστο ύψος. 

Το πρόβλημα αυτό, ενώ το γνώριζε η Περιφερειακή Αρχή από τις αρχές του έτους, το απέκρυψε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και  δημοπράτησε το έργο αδιαφορώντας για τις συνέπειες βέβαιης απένταξής του. 

Εάν διέφευγε της προσοχής του Ελεγκτικού Συνεδρίου η μεθόδευση αυτή και υπογραφόταν η παράνομη σύμβαση από τον Περιφερειάρχη, όχι μόνο θα απεντασσόταν το έργο, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητούσε από το κράτος να επιστρέψει όλο το ποσό που είχε εκταμιευτεί. 

 

Αυτά τα γνωρίζει η Διαχειριστική Αρχή και απορούμε γιατί μέχρι σήμερα σιωπά και δεν ενημερώνει τον Περιφερειάρχη για τις νόμιμες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει και που προβλέπτουν εκπόνηση των νέων μελετών, σύνταξη νέου προϋπολογισμού, ανάρτηση νέου πίνακα απαλλοτριώσεων και επαναδημοπράτηση του νέου έργου. Αν δεν ακολουθήσει αυτές τις διαδικασίες η Περιφέρεια, το  σημαντικό αυτό έργο, θα πάει στα αζήτητα.

 

Το γραφείο τύπου της Λαικής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

 

 

Μοιράσου το άρθρο!