Πολιτική

04/02/2013 - 13:43

Συγκέντρωση-πικετοφορία συμπαράστασης στους ναυτεργάτες

Συγκέντρωση-πικετοφορία συμπαράστασης στους ναυτεργάτες

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι,
αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, νέοι-νέες, άνεργοι,
 
Όλοι αύριο ΤΡΙΤΗ 5 Φλεβάρη σε συγκέντρωση-πικετοφορία συμπαράστασης και συμπαράταξης στον αγώνα των ναυτεργατών
στις 6:00 το απόγευμα στο Εμπορικό Λιμάνι πίσω από το παρκινγκ

       
   Με επιτυχία συνεχίζεται ο αγώνας των ναυτεργατών για τα δίκαια αιτήματα του κάδου, αλλά όχι μόνο.
Ο αγώνας και τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι υπόθεση όλων των νησιωτών, είναι αγώνας και αιτήματα που έμμεσα ή άμεσα, εμπλέκονται με την ζωή των κατοίκων των νησιών μας
   Η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τους εργαζόμενους του νομού, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τους φοιτητές και όλους τους συλλόγους, τα σωματεία, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη στους απεργούς ναυτεργάτες, με ψηφίσματα συμπαράστασης, με επισκέψεις στα δεμένα πλοία, με ενίσχυση της περιφρούρησης για την υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας.
  Πρέπει να απαντήσουμε έμπρακτα στις προκλητικές δηλώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, διαμέσου του Υπουργού Ναυτιλίας ό,τι η απεργία των ναυτεργατών δημιουργεί πρόβλημα στους νησιώτες.
Το μοναδικό και μεγάλο πρόβλημα για τους νησιώτες, είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από την νυν και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η πολιτική της Ε.Ε της  διαχείρισης  της  εξουσίας των μονοπωλίων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομήχανων κ.λπ. παράσιτων της κοινωνίας, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
  Τις λαϊκές οικογένειες των νησιών, όπως και όλης της Ελλάδας τις πνίγουν τα χαράτσια, οι φόροι, το πετσόκομμα μισθών και ημερομισθίων, η ανεργία, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών μας προϊόντων, τα άδεια μαγαζιά, η φτώχεια, τα πανάκριβα εισιτήρια και έξοδα μεταφοράς εμπορευμάτων που επιβάλουν οι εφοπλιστές και όχι ο δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών
  Για μας τους νησιώτες ο αγώνας των ναυτεργατών είναι ελπίδα ότι μπορεί να γίνει η σπίθα που θα ανάψει την φλόγα στη καρδιά της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και αγροτών, της νεολαίας, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, της ΕΕ, της σάπιας εξουσίας του κεφαλαίου.
 Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες, τους νέους και νέες, τους άνεργους,
Αύριο ΤΡΙΤΗ 5 Φλεβάρη σε συγκέντρωση-πικετοφορία
στις 6:00 το απόγευμα στο Εμπορικό Λιμάνι πίσω από το πάρκινγκ
 
Να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη και συμπαράταξη μας στον αγώνα των ναυτεργατών και να διεκδικήσουμε:

 
Ενιαίος, δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, που θα λειτουργεί με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των νησιών  και γενικότερα του λαού μας και όχι το κέρδος των εφοπλιστών.
Πλοία σύγχρονα και ασφαλή, αξιοποιώντας και διεύρυνση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, που θα υπηρετεί πρώτα και κύρια τις κοινωνικές ανάγκες, για θαλάσσιες μεταφορές, με διασφάλιση της δουλειάς των ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα (ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική οργάνωση)  και βελτίωση – κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Όχι στην άρση του Καμποτάζ.
Απρόσκοπτη και τακτική σύνδεση (ακτοπλοϊκή και αεροπορική) των νησιών μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Ουσιαστική μείωση των ναύλων μεταφοράς επιβατών – οχημάτων – εμπορευμάτων, χωρίς η μείωση να αντισταθμιστεί με επιδοτήσεις, ή με άλλους τρόπους, στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Κατάργηση των φόρων στα αεροδρόμια και λιμάνια.
Δωρεάν εισιτήρια για τους άνεργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, φαντάροι, ΑΜΕΑ).
Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων ορισμένων νησιών – με ευθύνη του κράτους – που σήμερα είναι  σε απαράδεκτη κατάσταση.
Καμία παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, μαρίνων, νησιών, βραχονησίδων σε ιδιώτες.
Κατάργηση των νόμων για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης. Άμεση, έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των ΑΕΝ, επαναφορά της σίτισης, της κάρτας μειωμένου εισιτηρίου (πάσο) των σπουδαστών και εξασφάλιση της ναυτολόγησης για τα εκπαιδευτικά ταξίδια. Βελτίωση των όρων εκπαίδευσης των ναυτικών ΕΠΑΛ, κάλυψη όλων των υλικοτεχνικών υποδομών.
Πάλη για ένα ενιαίο δημόσιο φορέα της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, ο οποίος θα στηρίζει και θα συνεργάζεται με τους αντίστοιχους φορείς στις μεταφορές, στην ενέργεια, στην μεταποίηση. Για να εξασφαλιστεί η πλήρης σταθερή εργασία, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία των εργαζομένων, η κάλυψη των αυξανόμενων λαϊκών αναγκών, με κεντρικά σχεδιασμένη χρησιμοποίηση και ανάπτυξη των σημερινών υποδομών των ναυπηγείων.

Μοιράσου το άρθρο!