Πολιτική

17/01/2012 - 13:41

Σύλλογος Αγιάσου "Ο ΕΡΜΗΣ": να μείνει η νοσηλεύτρια στο χωριό μας

yle="text-align:justify;">Με απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» διατάχθηκε η ανάκληση της μετακίνησης της νοσηλεύτριας του Περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου και η επιστροφή της στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο, λόγω αυξημένων αναγκών του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα για τη λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων.


Για την απόφαση αυτή, η Ένωση Εμπόρων Επαγγελματοβιοτεχνών Αγιάσου «Ο Ερμής» διαμαρτύρεται έντονα, καθώς στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάσου υπηρετούσαν δύο αγροτικοί γιατροί και μία νοσηλεύτρια. Πρόσφατα έφυγε ο ένας εκ των δύο αγροτικών γιατρών, χωρίς να αναπληρωθεί και τώρα φεύγει και η νοσηλεύτρια, η οποία σημειωτέον είναι και εκλεγμένη τοπική σύμβουλος. Έτσι, θα μείνει η Αγιάσος χωρίς γιατρό γενικής ιατρικής, χωρίς νοσηλευτή και με ένα μόνο αγροτικό γιατρό.
Η Αγιάσος είναι ένα από τα κεφαλοχώρια της Λέσβου με μόνιμο πληθυσμό περίπου 2500 κατοίκους, που τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται.
Μεγάλο μέρος των κατοίκων της είναι άνθρωποι τρίτης ηλικίας, ασφαλισμένοι του ΟΓΑ. Επίσης, παρέχονται υπηρεσίες και στο γειτονικό χωριό του Ασωμάτου, αλλά και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ», που φιλοξενεί πολλούς τροφίμους με σοβαρά προβλήματα υγείας (νοητικά, ψυχικά, κινητικά κλπ). Παρόλα αυτά είναι ο μοναδικός πρώην Δήμος της νότιας Λέσβου χωρίς Κέντρο Υγείας.
Κι ενώ ο κόσμος της Αγιάσου περιμένει με ανυπομονησία την υλοποίηση απόφασης του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για την αναβάθμιση του Π.Ι. Αγιάσου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με τη σύσταση πέντε θέσεων προσωπικού, δύο γιατρών και τριών νοσηλευτών, βλέπει ουσιαστικά την κατάργηση και του Περιφερειακού Ιατρείου.
Οι κάτοικοι της Αγιάσου απαιτούν:
- Να παραμείνει στη θέση της η νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου Αγιάσου, γιατί η Δημοτική αυτή Ενότητα χωρίς Κέντρο Υγείας και με τόσο μεγάλες υγειονομικές ανάγκες, αποτελεί ειδική περίπτωση και επομένως χρήζει ειδικής αντιμετώπισης.
- Η στελέχωση της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου να γίνει με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό (νέο ή υπηρετούν) χωρίς να αποψιλωθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία από τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριές τους.
- Να υλοποιηθεί η απόφαση του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, για την αναβάθμιση του Π.Ι. Αγιάσου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με τη σύσταση πέντε θέσεων προσωπικού, δύο γιατρών και τριών νοσηλευτών, σκοπό για τον οποίο ο τέως Δήμος Αγιάσου διέθεσε ένα από τα καλύτερα αστικά του ακίνητα και κατέβαλε πολύχρονες προσπάθειες.

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

Μοιράσου το άρθρο!