Πολιτική

06/04/2011 - 11:41

Συμμετοχή Οργάνωσης Λέσβου στο Συνέδριο Δημοκρατικής Αριστεράς

Οι αντιπρόσωποι της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου (Αθηνιώτης Γιώργος, Βελούτσος Δημήτρης, Σπιλάνης Γιάννης, Ψάλτου Στρατής) συμμετείχαν στις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 31 Μαρτίου – 3 Απριλίου 2011.

Με πρότασή τους εγκρίθηκε από το ιδρυτικό συνέδριο και ενσωματώθηκε στις θέσεις του κόμματος το κείμενο που συνέταξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιάννης Σπιλάνης με θέμα την νησιωτική πολιτική.

Η Συνθήκη της Λισσαβόνας (άρθρο 174) και το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 101) περιλαμβάνουν διατάξεις που καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση αντίστοιχα να σχεδιάσουν ειδικές πολιτικές που να λαμβάνουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου.

Με το κείμενο που ενσωματώθηκε στις θέσεις της η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υποστηρίζει: α) την Επεξεργασία και Εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής για τα ελληνικά νησιά σε συνεργασία με εθνικούς και περιφερειακούς φορείς, β) την Επεξεργασία Ευρωπαϊκής Νησιωτικής Πολιτικής με στόχο την  υιοθέτηση ολοκληρωμένης και αποτελεσματικής πολιτικής κυρίως ενόψει του σχεδιασμού των διαρθρωτικών πολιτικών της νέας περιόδου (2014-20).

Στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο τέλος των εργασιών του Συνεδρίου συμμετείχε και εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Στρατής Ψάλτου. Στη νέα Κεντρική Επιτροπή το 1/3 είναι γυναίκες με κανονική διαδικασία εκλογής και χωρίς να ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης. Το 44% των μελών προέρχεται από την Περιφέρεια της χώρας και έχουν εκλεγεί μέλη και από τις 13 διοικητικές περιφέρειες.

   

Μοιράσου το άρθρο!