Πολιτική

09/11/2011 - 13:05

Συμμετοχή των Προσκόπων στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης

yle="text-align:justify;">Με τη συμμετοχή τους στη μεγάλη παρέλαση για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης οι πρόσκοποι των συστημάτων της Μυτιλήνης με αντιπροσωπίες από τα άλλα συστήματα της Περιφέρειας τίμησαν τα 99 χρόνια από την απελευθέρωση της Λέσβου.

Την πρώτη μέρα του μεγάλου εορτασμού που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2013 και αφορά τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης αλλά και τον ένα αιώνα ζωής της Προσκοπικής Κίνησης στη Λέσβο.

Ας σημειωθεί ότι οι δυο επέτειοι είναι στενά συνδεδεμένοι αφού 2,5 μήνες μετά την απελευθέρωση της Μυτιλήνης και μόλις ενάμιση μήνα μετά τη μάχη του Κλαπάδου που σηματοδότησε την απελευθέρωση όλου του νησιού, στις 21 Ιανουαρίου 1913 ο Υποπλοίαρχος Κοκός Μελάς, πρώτος πολιτικός και στρατιωτικός Διοικητής της ελεύθερης Λέσβου, μίλησε στη αίθουσα τελετών του σημερινού Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης για τον Προσκοπισμό και παρουσίασε τον πρώτο Πρόσκοπο του νησιού. Το γεγονός αποτέλεσε την γενέθλια πράξη του προσκοπισμού στη Λέσβο. Της δημιουργίας της πρώτης στην εκτός Αθηνών προσκοπικής ομάδας.

Σύντομα η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Λέσβου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του εορτασμού. Και οι οποίες περιλαμβάνουν προσκοπικές δράσεις αλλά και δράσεις ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και της συμβολής των προσκόπων του νησιού στη διαμόρφωση της. Επίσης σε ειδική τελετή θα παρουσιασθεί το σύνθημα και το λογότυπο του εορτασμού.

Μοιράσου το άρθρο!