Πολιτική

25/06/2018 - 13:13

Συμπαράσταση Δημοτικής Αρχής στον απεργό πείνας & Πρόεδρο Μόριας Νίκο Τρακέλλη

Οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ε.Ε, συνεχίζουν να συσκέπτονται, αδυνατώντας  να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία για την διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Θύματα του ελλείμματος πολιτικής βούλησης και της αδράνειας αυτής παραμένουν οι τοπικές κοινωνίες, που υφίστανται όλες τις συνέπειες της κακοδιαχείρισης του ζητήματος. Πρέπει να γίνει κατανοητό, τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ότι κάθε υπόσχεση που παραμένει ανεκπλήρωτη είναι ουσιαστικά μια άμεση παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή, την ασφάλεια και την υγεία όλων. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι στο τραπέζι των συσκέψεων της συνόδου κορυφής διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, τις οποίες έχουν υποχρέωση να προστατέψουν.


Δυστυχώς οι επανειλημμένες εκκλήσεις και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής προς κάθε κατεύθυνση, με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους δεν εισακούσθηκαν ώστε να γίνει η προσδοκώμενη και επι μακρόν υποσχόμενη αποτελεσματική αποσυμφόρηση του νησιού μας. Έτσι, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην Μόρια, η δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού ξεχείλισε με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος, Νίκος Τρακέλλης, να φτάσει σε αυτόν τον έσχατο και επικίνδυνο για την υγεία του τρόπο διαμαρτυρίας.


Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν κοντά του Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Σήμερα το πρωί, λόγω απουσίας του Δημάρχου εκτός νησιού, στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου, τόπο διαμαρτυρίας του κ. Τρακέλλη, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής μετέβη η κ. Αναστασία Αντωνέλλη, Δημαρχεύουσα Αντιδήμαρχος, μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού: «Στεκόμαστε στο πλευρό του απεργού πείνας Νίκου Τρακέλλη, Προέδρου της Μόριας, ενώνουμε την φωνή μας μαζί του και για μια ακόμη φορά, όλοι μαζί ενωμένοι, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Τ ΜΟΡΙΑΣ»


Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να επισπεύσει την αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ Μόριας, για την οποία εξάλλου δεσμεύτηκε κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο. Ο Σεπτέμβρης είναι πολύ μακριά για μια καθημερινότητα που κάθε μέρα προσθέτει μόνο προβλήματα και αγανάκτηση σε όλους, λειτουργώντας σαν ωρολογιακή βόμβα- ξανά- για την Λέσβο μας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι στο τραπέζι των συσκέψεων της συνόδου κορυφής διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, τις οποίες έχουν υποχρέωση να προστατέψουν.

Μοιράσου το άρθρο!