Πολιτική

21/09/2019 - 06:47

Συναγερμός στη Κυβέρνηση για τις μεγάλες προσφυγικές ροές - Έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ

Στις 12 το  σήμερα μεσημέρι (Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου)  θα συνεδριάσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, μετά το κύμα μαζικών αφίξεων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

 Η κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό αφού μόνο τα δύο τελευταία 24ωρα στα νησιά του Αιγαίου έφτασαν σχεδόν 1.500 μετανάστες από την Τουρκία, σχεδόν όση είναι η χωρητικότητα ενός Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot spot).

 Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ ζητώντας από την Κομισιόν να εκταμιεύσει στην Τουρκία τα κονδύλια που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ευρωτουρκικού πρωτοκόλλου, ενώ καλεί την Άγκυρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών που πλέον σπρώχνουν προς την Ελλάδα περίπου 1.000 μετανάστες την ημέρα.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΥΣΕΑ ενδεχομένως να προχωρήσει και στην επιλογή νέας ηγεσίας στο Λιμενικό Σώμα.

 Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό θα συζητήσουν και τις λεπτομέρειες για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στο περιθώριο της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Μοιράσου το άρθρο!