Πολιτική

11/01/2016 - 08:41

Συναντήσεις Γ. Πάλλη στη Δυτική Λέσβο

Σ

το Σίγρι, την Ερεσό, τον Μεσότοπο και τη Σκάλα Καλλονής, βρέθηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης.

Στο Σίγρι, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του απολιθωμένου δάσους κ. Ν. Ζούρο με τον οποίο είχε μακρά συνομιλία τόσο για τη λειτουργεία του μουσείου, όσο και για τους στόχους και τις προτεραιότητές του.

Στην Ερεσό είχε συναντήσεις με κατοίκους του χωριού, ενώ στον Μεσότοπο, επισκέφθηκε τον συνεταιρισμό γυναικών και είχε συνάντηση και συνομιλία με την πρόεδρο του κ. Ελένη Πίτσα. Τέλος, στην Σκάλα Καλλονής, συναντήθηκε με εκπροσώπους του συλλόγου Αλιέων Λέσβου

Μετά το τέλος του προγράμματος των συναντήσεων, ο Γ. Πάλλης, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Σήμερα κάναμε μια μεγάλη περιοδεία σε περιοχές της Δυτικής Λέσβου όπου συναντήσαμε και συζητήσαμε με ανθρώπους, που ο κάθε ένας και η κάθε μια με τη σειρά του και της σειράς της έχει να προσθέσει μια σημαντική ψηφίδα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε «παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση» του νησιού.

Ξεκινήσαμε από το Μουσείο του απολιθωμένου δάσους, το οποίο αποτελεί όχι μόνο έναν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης, αλλά και τον πυρήνα της ανάπτυξης που εμείς έχουμε στο μυαλό μας, όχι μόνο για τη δυτική Λέσβο, αλλά για όλο το νησί.

Μιας ανάπτυξης, που θα αξιοποιεί τους πόρους και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, θα γίνεται από τους κατοίκους του νησιού, θα παίρνει υπόψη της τις δυνατότητες τους, θα είναι στα μέτρα τους, άρα θα ελέγχεται από αυτούς και τελικά τα οφέλη της θα μοιράζονται στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Μια πτυχή αυτής της ανάπτυξης, είδαμε στον Μεσότοπο, στον συνεταιρισμό γυναικών, που παρά τα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση, αυτός στέκει όρθιος και μάλιστα οι γυναίκες – μέλη του, έχουν αναπτύξει, συλλογικά, καινοτόμους τρόπους για να διαχειριστούν τις επιπτώσεις της στην επιχείρησή τους.

Στην Ερεσό και στην Σκάλα Καλλονής, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με ανθρώπους που όχι μόνο δραστηριοποιούνται παραγωγικά σε αυτές τις περιοχές, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν αυξημένη ευαισθησία για την αειφορική διαχείριση των κοινών φυσικών πόρων που αξιοποιούν.»



Καταλήγοντας τις δηλώσεις του ο Γ. Πάλλης ανέφερε:

«Για εμάς, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, η ανάπτυξη δεν είναι μια ουδέτερη έννοια, αντίθετα έχει πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. Αυτή πρέπει να στηρίζεται πρώτα και κύρια στους ίδιους τους ανθρώπους και τις δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος και να εξυπηρετεί πρωτίστως τις δικές τους ανάγκες. Προϋπόθεση για αυτό, είναι η ενεργοποίηση των ίδιων των κατοίκων και  του νησιού μας, με συλλογικές δράσεις και προσπάθειες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Εργασίας, αλλά και τα άλλα υπουργεία που σχετίζονται με τα θέματα της ανάπτυξης, θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα, όχι μόνο θεσμικών παρεμβάσεων, αλλά και χρηματοδοτικών κινήτρων, για την ενίσχυση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που κατά τη γνώμη μας, αποτελεί ένα μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης που ταιριάζει με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του νησιού μας»

Μοιράσου το άρθρο!