Πολιτική

12/10/2020 - 21:09

Συναντήσεις Μαρίας Κομνηνάκα με εργαζόμενες στα ΚΥ και αλιείς

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δραστηριότητα στο νησί μας

Συνάντηση με εργαζόμενες των ΚΥ του νησιού μας είχε, το περασμένο Σάββατο το πρωί, η βουλευτής, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σαν επικουρικό προσωπικό, και των οποίων η σύμβαση  λήγει μέχρι τέλους του χρόνου, ανέπτυξαν οι εργαζόμενες στη βουλευτή.

«Εμείς εργαζόμαστε από το 2018 σαν επικουρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας του νησιού μας. Είμαστε το προσωπικό που με αυταπάρνηση και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς με  Covid-19, μας χρησιμοποιούν πολλές φορές για να καλύψουν κενά των περιφερειακών ιατρείων. Τώρα ζούμε με την αβεβαιότητα τι θα γίνει με τις συμβάσεις μας οι οποίες λήγουν μέχρι τέλος του χρόνου. Θέλουμε να μας βοηθήσετε ώστε το αίτημά μας να φτάσει στη βουλή». Με αυτά τα λόγια οι εργαζόμενες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και την απελπισία τους για το αβέβαιο εργασιακό μέλλον τους.

Η βουλευτής τόνισε ότι το αίτημά τους είναι δίκαιο. Ότι το κράτος υποχρεούται όχι μόνο να ανανεώσει τις συμβάσεις τους αλλά να μονιμοποιήσει αυτό το προσωπικό που εκτελεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΥ αλλά  και να προσλάβει  επιπλέον προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες των ΚΥ για να προσφέρουν  πραγματικές υπηρεσίες στο λαό του νησιού μας. Τις προέτρεψε όμως, πέρα από την ανάδειξη των προβλημάτων τους στη βουλή, να εντάξουν τα αιτήματά τους και να τα παλέψουν με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, γιατί τα ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση και τον σύγχρονο εξοπλισμό των Δομών Υγείας αφορούν όλο το λαό και μόνο έτσι μπορεί να έχουμε κατακτήσεις. Επεσήμανε, δε, ότι μόνο σε μια άλλη κοινωνία, που δε θα βλέπει την Υγεία σαν εμπόρευμα προς εκμετάλλευση για κέρδη, θα δοθεί οριστική λύση ώστε ο λαός να απολαμβάνει σύγχρονη δημόσια δωρεάν Υγεία σε όλα τα επίπεδα.  

Επίσης το απόγευμα της ίδιας μέρας, με κλιμάκιο στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης του νησιού μας,  περιόδευσε στα Λουτρά όπου μοιράστηκαν ανακοινώσεις και μίλησε με τον κόσμο για τα τοπικά προβλήματα που τους απασχολούν.

Την Κυριακή είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Επαγγελματικής αλιείας Δήμου Δυτικής Λέσβου «Ο ΜΑΚΑΡ»  Κ. Παναγιώτη Νανίδη.

Τα εκρηκτικά προβλήματα των αλιέων του κόλπου μετέφερε ο πρόεδρος στη βουλευτή και μάλιστα τόνισε ότι έχουν γίνει ακόμα πιο δύσκολα τώρα με την πανδημία.

Επίσης της ζήτησε να πιέσει ώστε η κυβέρνηση να συμπεριλάβει στον προγραμματισμό της την ενίσχυση και των αλιέων της Παράκτιας Αλιείας και μάλιστα τις επισήμανε τρία σημεία που πιέζουν πολύ τους ψαράδες.

  1. Να συμπεριληφθεί όσο αφορά τους ψαράδες της παράκτιας αλιείας αποζημίωση λόγω πανδημίας, χωρίς την προϋπόθεση να υπάρχει πάνω στο σκάφος το μηχάνημα εντοπισμού του σκάφους από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλάς.
  2. Αποζημίωση σε ότι αφορά τις ζημιές που δέχονται τα αλιευτικά εργαλεία από θηλαστικά.
  3. Σε ότι αφορά την ερασιτεχνική αλιεία, επειδή έχει γίνει πλέον επάγγελμα με όλα τα επακόλουθα, πρόταση του συλλόγου είναι να γίνεται μόνο Σαββατοκύριακο.

Επίσης η βουλευτής, με κλιμάκιο στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης, περιόδευσε το απόγευμα της Κυριακής στα χωριά Ακράσι και Παλαιοχώρι.

Μοιράσου το άρθρο!