Πολιτική

03/04/2021 - 09:56

Συναντήσεις Μαρίας Κομνηνάκα: Στην Καλλονή στο ΚΥ και στα ΕΛΤΑ, στη Μυτιλήνη με τους εστιάτορες

Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ»

 

Την Παρασκευή, 1 Απρίλη το μεσημέρι, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα είχε συνάντηση, όπως είχε προγραμματιστεί, με τον πρόεδρο κ. Νίκο Γιαννάκα και τον αντιπρόεδρο κ. Στέλιο Ματζουράνη του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «ΑΣΠΙΔΑ».

Άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που προέκυψαν μετά από τόσους μήνες που έμειναν κλειστά τα καταστήματά τους. 

Τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση και ανησυχία ότι τα ποσά της επιστρεπτέας, που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση, για το μεγάλο αριθμό των μικρομεσαίων επαγγελματιών όχι μόνο δε φτάνουν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους αλλά ούτε καν την επιβίωση των οικογενειών τους αφού όλους αυτούς τους μήνες είναι χωρίς εισόδημα.

Η βουλευτής εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ και τους επισήμανε ότι οι πολύμηνοι περιορισμοί οφείλονται στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που αρνείται να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ουσιαστικά μέτρα ελέγχου της πανδημίας στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λ.π όπου έχουμε και την μεγάλη διασπορά.  

Σε ότι αφορά το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει Πρόταση Νόμου με μια σειρά μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων άμεσου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. Όπως η διαγραφή χρεών σε Δημόσιο και Τράπεζες, απαλλαγή ατομικών εισφορών όσο διάστημα παρέμειναν κλειστές οι επιχειρήσεις τους, την επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κ.λ.π.

Τα μέτρα αυτά, τόνισε η βουλευτής, μπορούν να αποτελέσουν μια άμεση ανακούφιση και να τους δώσουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμης επιβίωσης.

 

Επίσκεψη στο ΚΥ Καλλονής

 Σήμερα, Σάββατο, 2 Απρίλη, η βουλευτής συνοδευόμενη από το Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου Σταύρο Βαξεβάνη και την κοινοτική Σύμβουλο Καλλονής Μαρία Βαξεβάνη επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Ροδίτη και τους υπεύθυνους γιατρούς του εμβολιαστικού προγράμματος. 

Πρώτα επισκέφτηκαν το χώρο εμβολιασμού και στη συνέχεια συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ανάφεραν ότι η συμμετοχή του κόσμου σχετικά με το εμβόλιο είναι καλή και δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Επεσήμαναν όμως την αναγκαιότητα λειτουργίας Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) ώστε να είναι δυνατή και γρήγορη η ιχνηλάτηση στον πληθυσμό όπως και να είναι δυνατός ο εμβολιασμός σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ως προς την κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό του Κέντρου ανάφεραν ότι έχει στελεχωθεί αλλά οι ανάγκες σήμερα απαιτούν και άλλες ειδικότητες, τις οποίες έχουν ζητήσει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό  και ότι απαιτείται η ανανέωση του Οργανισμού λειτουργίας.

Η βουλευτής επεσήμανε την αναγκαιότητα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) να ενισχυθεί και να αποτελεί σταθερά πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης κάτι για το οποίο το ΚΚΕ πάντα έχει στις διεκδικήσεις του μέσα στη βουλή αλλά και στους αγώνες που δίνει έξω από τη βουλή. Η αναγκαιότητα αυτή επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι παρά την προθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί οι διαδικασίες κυλούν αργά. Για το λόγο αυτό το ΚΚΕ τόνισε από την αρχή ότι θα έπρεπε να έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα εμβόλια που έχουν κριθεί ασφαλή για το γρήγορο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.  

 

Επίσκεψη στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Καλλονής

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε το κατάστημα των ΕΛΤΑ Καλλονής.

Εκεί η βουλευτής άκουσε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της συρρίκνωσης των καταστημάτων και τη μεταφορά των υπαλλήλων από κατάστημα σε κατάστημα.  

Η βουλευτής τόνισε τις αιτίες που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και στους εργαζόμενους αλλά και σε όσους έχουν την ανάγκη αυτών των υπηρεσιών. 

Η υποβάθμιση των λειτουργιών των ΕΛΤΑ φανερώνει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης ακόμη και βασικών παροχών υπηρεσιών, έχει συνέχεια και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Η υποβάθμιση αυτή κινείται στη λογική της πολιτικής του «κόστους – οφέλους», καθώς οι υπηρεσίες που δεν φέρνουν οφέλη ανάλογα με το κόστος λειτουργίας τους, δε χρειάζεται να υπάρχουν και να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των νησιωτών και μάλιστα των ακριτικών νησιών, όπως είναι η Λέσβος και η Λήμνος.

Η συγκεκριμένη υποβάθμιση και υπολειτουργία των καταστημάτων των ΕΛΤΑ έχει ως στόχο να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή», η οποία δεν ωφελεί ούτε τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και τον κλάδο ούτε συνολικά το λαό.

Μοιράσου το άρθρο!