Πολιτική

27/03/2011 - 21:16

Συναντήσεις Σ. Γαληνού στη Λήμνο

Στη Λήμνο παρευρέθη το τριήμερο από 23 έως 25 Μαρτίου 2011 ο κ. Σπύρος Γαληνός. Ο Βουλευτής παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Γαληνός επισκέφθηκε τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Σάββα Βαρελτζή στο πρώην Επαρχείο Λήμνου καθώς και το νέο Δήμαρχο του νησιού κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή και είχε μαζί τους εποικοδομητικές συζητήσεις για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν την Λήμνο. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση, το χρονίζον πρόβλημα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης του νησιού, οι ζημιές που προξενούν τα αγριοκούνελα και η ανάγκη διαχείρισης των περιοχών NATURA με δεδομένη της απαγόρευση σε αυτές ακόμα και δραστηριοτήτων χαμηλής όχλησης.

Επίσης ο κ. Γαληνός είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και συνομιλία με τον Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ Ιερόθεο κατά την οποία ο Σεβασμιότατος έθεσε το πρόβλημα της έλλειψης ιερέων σε πολλές ενορίες του νησιού. Ως λύση ο Σεβασμιότατος πρότεινε να εφαρμοστεί και για τους ιερείς η υποχρέωση να υπηρετούν ‘’αγροτική θητεία’’ αντίστοιχη με αυτή των ιατρών ώστε να μην μένουν οι εκκλησίες του νησιού χωρίς επάνδρωση. Επίσης σε συναντήσεις με τους συλλόγους των ΤΑΧΙ , των λεωφορειούχων αλλά και με επαγγελματίες του νησιού αναφέρθηκε η οικτρή κατάσταση της οικονομίας του νησιού η οποία επιτείνεται από την άσκηση μιας άπνοης , φοβικής και αδιέξοδης εισπρακτικής και μόνο πολιτικής από την παρούσα κυβέρνηση. Ιδιαίτερα οι λεωφορειούχοι του δήλωσαν ότι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και δεν μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα διακόψουν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών τα οποία μετά την περικοπή από την κυβέρνηση του 35% των κομίστρων τα καθιστά ζημιογόνα. Ο κ. Γαληνός δήλωσε ότι: «είναι δεδομένη η αμέριστη συμπαράσταση μου και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να αναδειχθεί το δίκαιο των αιτημάτων αυτών στο Ελληνικό κοινοβούλιο καθώς και να εξευρεθούν λειτουργικές και αποτελεσματικές λύσεις το ταχύτερο δυνατόν»

Μοιράσου το άρθρο!