Πολιτική

15/10/2010 - 21:03

Συναντήσεις του Υπ. Περιφερειάρχη Ηλ. Γιαννίρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δυο σημαντικές συναντήσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποίησε ο υπ. περιφερειάρχης του Οικολογικού Ανέμου στο Βόρειο Αιγαίο Ηλίας Γιαννίρης συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Μιχ. Μπάκα. Συγκεκριμένα κατά την πρώτη επίσκεψη συναντήθηκαν με τον Αντιπρύτανη του Παν. Αιγαίου κ. Ν. Σουλακέλλη. Κατά τη συνάντηση τονίστηκε από τον Ηλ. Γιαννίρη η σημασία του Παν. Αιγαίου στην οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή των νησιών μας και ο ρόλος που πρέπει να παίξει η περιφέρεια στη μέγιστη αξιοποίηση αυτού του τεράστιου επιστημονικού δυναμικού που καθιστούν το Βόρειο Αιγαίο απολύτως εννοημένη περιφέρεια σε προσωπικό υψηλής επιστημονικής αξίας. Είναι απαραίτητη η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών με το Πανεπιστήμιο και η δημιουργία δομών από την Περιφέρεια για την αξιοποίηση της ερευνητικής δουλειά που παράγεται στο Πανεπιστήμιο για τα νησιά μας. Συζητήθηκε η πρόταση για την κατασκευή βιοκλιματικών φοιτητικών κατοικιών του Παν. Αιγαίου, με πρότυπες οικολογικές εφαρμογές, «πρασινίζοντας» τη λειτουργία του Ιδρύματος προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και της εικόνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς την κοινωνία.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Γιαννίρης και Μπάκας συναντήθηκαν με τον κ Ν. Ζούρο, Πρόεδρο του τμ. Γεωγραφίας και Δντη του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους της Δυτ. Λέσβου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της λειτουργίας του φορέα από την ανυπαρξία θεσμικού πεδίου για την ουσιαστική  διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στη Λέσβο καθώς και η θέση του κ Ζούρου για τα τρέχοντα ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στη Λέσβο και την ανάγκη συναίνεσης με την τοπική κοινωνία για την προώθηση βιώσιμων λύσεων στα ζητήματα αυτά. Ο Η. Γιαννίρης αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης της μεγάλης εμπειρίας και ερευνητικής εργασίας που έχει γίνει από το Μουσείο για τα γεωλογικά μνημεία όλου του αιγαικού χώρου και τη σημασία της χρηματοδότησης από την Πολιτεία έργων και πράξεων που ουσιαστικά συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου και δεν οδηγούνται στις τσέπες «ημετέρων» με μηδαμινά αποτελέσματα.

Τέλος σε απάντηση του αιτήματος του Βασ. Τεντόμα για τη διεξαγωγή τριών «debate»  των υπ. περιφερειαρχών Βορ. Αιγαίου, ο Ηλ. Γιαννίρης δήλωσε ότι με χαρά αποδέχεται την πρόσκληση και επιπρόσθετα προτείνει οι 3 συναντήσεις να γίνουν σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο και όχι αποκλειστικά στη Μυτιλήνη.

 

Μοιράσου το άρθρο!