Πολιτική

08/06/2012 - 14:52

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, στην οποία συμμετείχαν ο υποψήφιος βουλευτής Γ. Ζερδελής, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Τεντόμας και το μέλος της γραμματείας Π. Λαμπρόπουλος, είχε εχτές (Πέμπτη) συνάντηση με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, παρουσίασαν στα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και ειδικότερα τα θέματα που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις.

Όπως είναι γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ προτείνει στον ελληνικό λαό, τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση, η οποία συνίσταται σε μια νέα έντιμη, δεσμευτική συμφωνία με τους θεσμούς και τους λαούς της ΕΕ η οποία θα επιτρέψει να επιτύχουμε τρεις στοιχειώδεις στόχους.

Ο πρώτος είναι η ανακούφιση του κόσμου που υποφέρει, των θυμάτων της κρίσης. Ο δεύτερος είναι η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη. Και ο τρίτος είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μετασχηματισμών μέσα από τις οποίες μπορεί να υπάρξει η ουσιαστική επανένταξη της χώρας μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας.

Οσον αφορά τις μικρές επιχειρήσεις, ο πυρήνας του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ είναι η παροχή κινήτρων για τη δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας μεταξύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται είτε στον ίδιο κλάδο δραστηριότητας (οριζόντια) ή σε διαφορετικούς κλάδους της διαδικασίας παραγωγής που να ανήκουν στην ίδια εφοδιαστική αλυσίδα (κάθετα). Η νέα αυτή μορφή συνεργασίας έχει το πλεονέκτημα της «συνένωσης» των μικρών κεφαλαίων αλλά και τη διατήρηση της αυτονομίας αλλά την ευελιξίας της κάθε μίας επιχείρησης.

Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, θα υπάρξει στήριξη από δημόσιο μηχανισμό υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να παρέχεται τεχνογνωσία και διαχειριστική υποστήριξη χωρίς μεγάλο κόστος για τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να συγκροτήσουν Δίκτυα Συνεργασίας, ενώ θα προβλέπεται η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης με την παραχώρηση γης και εγκαταστάσεων για έργα υποδομής κοινής χρήσης και θέσεων εργασίας.

Μοιράσου το άρθρο!