Πολιτική

30/12/2015 - 18:39

Συνάντηση Δημάρχου Λέσβου με το Κινέζο ακτιβιστή Ai Weiwei

 

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, με τον παγκοσμίως γνωστό Κινέζο ακτιβιστή, Ai Weiwei, ο οποίος έχει κάνει εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και έργα του εκτίθενται στο Royal Academy of London.

 
Ο κ. Ai Weiwei, είναι ο πιο γνωστός εν ζωή καλλιτέχνης της σύγχρονης τέχνης και βρίσκεται στη Λέσβο, ευαισθητοποιημένος από την προσφυγική κρίση. Ο κ. Γαληνός ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Weiwei, για τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι η Λέσβος στέκεται με όλες της τις δυνάμεις, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. 
Ο κ. Weiwei, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, το προσφυγικό είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αφορά όλο τον κόσμο. Επαίνεσε το Δήμο Λέσβο, προσωπικά τον Δήμαρχο, αλλά και ολόκληρο τον Λεσβιακό λαό, για την αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη που δείχνουν προς τους πρόσφυγες.
 
Σε άλλο σημείο της συνάντησης, ο κ. Γαληνός, τον ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021 και ο κ. Weiwei, είπε ότι με χαρά θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νησιού μας.
Τέλος, ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Weiwei, για την επίσκεψή του στο νησί μας, δηλώνοντας ότι ήταν ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο να τον γνωρίσει. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
 

Μοιράσου το άρθρο!