Πολιτική

31/07/2015 - 07:36

Συνάντηση Δημάρχου Λέσβου με το Δ.Σ. της Μυτιληναίκης αδελφότητας Σύνδευ

Με τον Πρόεδρο, Γιώργο Σπανέλλη, τον Αντιπρόεδρο, Γιώργο Ψωμά και τα μέλη, Γρηγόρη Ξαφέλλη και Ελένη Δημητρίου, του Διοικητικού Συμβουλίου της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Σύδνεϋ Αυστραλίας, που βρίσκονται στο νησί μας, συναντήθηκε χθες το πρωί, στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα καλύτερης συνεργασίας των αποδήμων της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Σύδνεϋ, με το Δήμο Λέσβου, σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, επενδύσεων και άλλα συναφή, που μπορούν να βοηθήσουν την τοπική και την εθνική οικονομία.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ., μετέφεραν τον χαιρετισμό των μελών της Αδελφότητας στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του, ενώ τον ευχαρίστησαν θερμά για τη φιλοξενία και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Με τη σειρά του ο Δήμαρχος, αφού εξήρε τις σημαντικές δράσεις των ομογενειακών οργανώσεων και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μυτιληναϊκής Αδελφότητας Σύδνεϋ, για την επίσκεψη και την εποικοδομητική συζήτηση.

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι η Δημοτική Αρχή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους Συλλόγους των ομογενών μας όπου γης, με σκοπό τη διατήρηση του πλούσιου Λεσβιακού πολιτισμού, στις νεότερες γενιές των συμπατριωτών μας, που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Μοιράσου το άρθρο!