Πολιτική

30/10/2015 - 07:48

Συνάντηση Δημάρχου Λέσβου με κα Katrin Goering – Eckardt

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του, Γερμανική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν η κα Katrin Goering – Eckardt, βουλευτής της αντιπολίτευσης στο Γερμανικό Κοινοβούλιο και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Συμμαχία 90 / Πράσινοι», η οποία, μαζί με τους συνεργάτες της, επισκέπτεται το νησί μας. 

Η συζήτηση της κας Katrin Goering – Eckardt, με τον κ. Γαληνό, αφιερώθηκε στο μείζον θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο κ. Γαληνός, ανέλυσε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Λέσβου, σχετικά με το μεταναστευτικό και παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου, ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικότερα η τεράστια αυτή ανθρωπιστική κρίση. Εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του για την απώλεια αθώων ψυχών στο Αιγαίο, επισημαίνοντας για ακόμη ναι φορά ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα, πρέπει να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους, ώστε να σταματήσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, που διαπράττεται από τους διακινητές και τους συνεργούς τους, τόσο στα Τουρκικά παράλια, όσο και αλλού.

Επίσης, την ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021 και ζήτησε τη στήριξη της.

Η κα Katrin Goering – Eckardt, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία, την διεξοδική ενημέρωση και την ουσιαστική συνεργασία και εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της, στον αγώνα του Δήμου και του Λεσβιακού λαού, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Δεσμεύθηκε, με βάση την πρόταση του Δήμου Λέσβου, να αναδείξει το θέμα, όπου και όπως μπορεί. Τόνισε ότι η πρόταση του Δημάρχου, θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση στην αντιμετώπιση της κρίσης και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πρακτικά ζητήματα όπως η παροχή ιατρικής βοήθειας στους πρόσφυγες, η οικονομική ενίσχυση του Δήμου, καθώς και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Επίσης, δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κα  Katrin Goering – Eckardt, πρόσφερε στον κ. Γαληνό, ένα κομμάτι από το τείχος του Βερολίνου, λέγοντας στο Δήμαρχο ότι, αυτό το δώρο θα θυμίζει στον ίδιο και σε όσους τον επισκέπτονται, ότι δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο στον κόσμο και ιδιαίτερα σ΄αυτή τη χρονική συγκυρία.

Μοιράσου το άρθρο!