Πολιτική

11/02/2013 - 19:23

Συνάντηση δημάρχου Λέσβου με το πρόεδρο Ελληνικών Αλυκών Α.Ε

Αλυκές

 Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατό, τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση, τον Αντιδήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιώργο Κυριαζή και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής, Γιώργο Σαπναδέλλη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε., Νίκου Τσαραπατσάνη, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, το πρωί, παρέστη στη συνεδρίαση του Δ.Σ., που έγινε στο τ. Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, με θέματα της αρμοδιότητάς του. Σε  ο,τι αφορά δε το Δήμο Λέσβου, και τις Αλυκές Πολιχνίτου και Αγίας Παρασκευής του Κόλπου Καλλονής, η εταιρία πραγματοποίησε αρχής γενομένης από φέτος, σημαντικές επενδυτικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό τους, για τη μείωση του κόστους παραγωγής κλπ.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συνεχάρη γιατί επέλεξαν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης αυτής στο νησί μας και ειδικότερα την Αγία Παρασκευή, δικαιωματικά άλλωστε, αφού ιστορικά το νησί μας διαθέτει δυο από τις μεγαλύτερες Αλυκές της χώρας, οι δυο τ. Δήμοι και ο διάδοχος τους Δήμος Λέσβου, διαθέτουν σημαντικό αριθμό μετοχών του κεφαλαίου της Εταιρείας. Ο κ. Βουνάτσος, τόνισε τη δημιουργική συνεργασία του Δήμου με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο των Αλυκών και ευχήθηκε συνέχιση της ανοδικής οικονομικής πορείας της δραστηριότητας των Ελληνικών Αλυκών, οι οποίες αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο, ώστε και από το μέρισμα να προκύψει οικονομικό όφελος για το Δήμο μας. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «SALT», που αφορά στην ανάδειξη των Αλυκών ως Οικοτουριστικών περιοχών, στο οποίο μετέχει ο Δήμος Λέσβου, μαζί με τους Δήμους Λάρνακας Κύπρου και Αγίου Νικολάου Κρήτης, ύψους 300.000 Ευρώ περίπου, για το οποίο ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Αλυκών έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κατεύθυνση της δυνατότητας κοινής συνοδοιπορίας και συντονισμού των αναπτυξιακών προοπτικών του δικού της επενδυτικού προγραμματισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής, πρόσφεραν σε όλους  αναμνηστικά δώρα, ενώ ο κ. Βουνάτσος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Αλυκών για τους φιλόφρονες λόγους προς το πρόσωπό του, για την πολιτική και Αυτοδιοικητική του παρουσία στο νησί, στο Νομό και στη χώρα, ο δε παριστάμενος Δήμαρχος του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Παναγιώτης Κατσούλης, πρόσφερε στο Δήμαρχο Λέσβου ανάλογα αναμνηστικά δώρα, προσκαλώντας τον να επισκεφθεί το Μεσολόγγι, τη οποία πρόταση ο κ. Βουνάτσος αποδέχθηκε.    
   
                         Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου
 

Μοιράσου το άρθρο!