Πολιτική

16/02/2016 - 14:10

Συνάντηση Δημάρχου Λέσβου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Παλαιό Δημαρχείο, με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), κ. Peter Maurer, ο οποίος επισκέπτεται τη Λέσβο.

Το πρωί οι κ. Maurer και Γαληνός, επισκέφθηκαν το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, το Κέντρο Φιλοξενίας στην περιοχή Καρά Τεπέ και το Κέντρο Καταγραφής Μόριας.

Στο Παλαιό Δημαρχείο, ο κ. Γαληνός, καλωσόρισε και επίσημα τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, όπου τον ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη στενή και γόνιμη συνεργασία του Δήμου με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και στο σημαντικό έργο που επιτελείται.

Ο κ. Maurer, ευχαρίστησε τον κ. Γαληνό για τη φιλοξενία και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση. Εξήρε, επίσης, το έργο του Δήμου Λέσβου, στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης. «Πέρα από τη δική μας υποστήριξη, θα προσπαθήσω να κινητοποιήσω και άλλους εθνικούς φορείς και να πιέσω τους αρμόδιους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια Ευρωπαϊκή λύση στην προσφυγική κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Maurer.

Με τη σειρά του ο κ. Γαληνός, απευθυνόμενος στον κ. Maurer, είπε: μεταξύ άλλων: «Η παρουσία σας εδώ, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του προσφυγικού».

Μετά από αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση, η συνάντηση του Πρόεδρου της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού με το Δήμαρχο Λέσβου, ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
 

Μοιράσου το άρθρο!