Πολιτική

28/10/2015 - 08:47

Συνάντηση Δημάρχου με τον Άγγλο Βουλευτή Tim Farron

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του, με τον Βουλευτή του Αγγλικού Κοινοβουλίου, κ. Tim Farron, o οποίος επισκέπτεται το νησί μας. 

Η συζήτηση του κ. Γαληνού με τον κ. Farron, αφιερώθηκε στο μείζον θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο κ. Γαληνός, περιέγραψε τις ενέργειες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λέσβου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη μεγάλη αυτή ανθρωπιστική κρίση. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής κοινής Ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση και επανέλαβε την θέση του ότι, η λύση είναι η καταγραφή των προσφύγων μεταναστών να πραγματοποιείται στην Τουρκία.

Επίσης, τον ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021 και ζήτησε τη στήριξη του.

Ο κ. Farron, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις και την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου, για το μεταναστευτικό. Επεσήμανε ότι, αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, θα απευθύνει ερώτηση στον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, David Cameron, στην οποία θα αναφερθεί στο παράδειγμα του Δημάρχου Λέσβου, για να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση να πράξει αυτό που της αναλογεί, στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Τέλος, ανέφερε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για πολιτιστική Πρωτεύουσα, το 2021.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Μοιράσου το άρθρο!