Πολιτική

21/02/2011 - 15:20

Συνάντηση Δημήτρη Βουνάτσου με την Όλγα Κεφαλογιάννη

21/02/2011 ώρα 15:30

Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, το πρωί τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Φωκίων Βουνάτσο επισκέφθηκε στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου η Βουλευτής της Ν.Δ. Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη, Τομεάρχης τουρισμού, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Λέσβου Σπύρο Γαληνό και ενημερώθηκε για τις θέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για τα ζητήματα τουρισμού στη Λέσβο. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Αντιδήμαρχος Λέσβου για θέματα τουρισμού Ταξιαρχούλα Πνακά. Ο Δήμαρχος Λέσβου επανέλαβε τις θέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, τις οποίες υποστήριξε στη διαβούλευση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου (τέως αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου) προς τον Υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο δηλαδή:

1ον Την εφαρμογή εθνικής πολιτικής τουρισμού σε ό,τι αφορά τη Λέσβο και το Ανατολικό Αιγαίο γενικότερα, με βάση και την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του έτους 1992 για τα μέτρα ανάπτυξης της Θράκης και του Αιγαίου. Καθώς επίσης και τη δημιουργία ζώνης προβολής της χώρας μας με την εφαρμογή ενός πλέγματος φορολογικών, κοινωνικών και οικονομικών, γενικότερα, μέτρων στο Ανατολικό Αιγαίο.

2ον Τη δημιουργία πύλης εισόδου για τους τουρίστες προερχόμενους από τη γειτονική μας Τουρκία στο βόρειο μέρος του νησιού, για την οποία οι προσπάθειες ξεκίνησαν από τοπικούς φορείς από το 2002 και βρίσκονται στην ολοκλήρωσή τους και εφόσον τούτο καταστεί δυνατό και σε άλλα μέρη του νησιού.

3ον Τη διευκόλυνση των Τούρκων τουριστών, πέραν των 800.000 «πράσινων» διαβατηρίων, και στους κατόχους των «μπλε» διαβατηρίων, η οποία σήμερα δεν υπάρχει.

4ον Τη σύνδεση της Λέσβου και των άλλων νησιών του ΒΑ Αιγαίου με τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη λήψη μιας άλλης σειράς άλλων μέτρων προς την ίδια κατεύθυνση τονώσεως του τουρισμού της περιοχής.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού πρόσθεσε τα συμπεράσματά της για την επιτυχή συμμετοχή του Δήμου Λέσβου, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και του Σωματείου Πρακτόρων Λέσβου στην πρόσφατη έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Αναλυτικότερο υπόμνημα για τα ως άνω ζητήματα συνεφωνήθη ο Δήμαρχος Λέσβου να παραδώσει στην κα Κεφαλογιάννη διά του Βουλευτή Λέσβου Σπύρου Γαληνού, ευχαριστώντας τους και τους δύο για την τιμή της επισκέψεώς τους και το ενδιαφέρον τους για το νησί μας. Η κα Κεφαλογιάννη και ο κ. Γαληνός παρακολούθησαν κατά την ως άνω συνάντησή τους και την επίσκεψη πολυπληθούς αντιπροσωπείας των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσαγρού Μιχάλης Καρολίδης και άλλοι τοπικοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Γέρας Θεμιστοκλής Αθανάσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Παλαιολόγου, η Δημοτική Σύμβουλος Κωνσταντίνα Κοτζαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Στρατής Καραγεωργίου και ο ιερέας του Μεσαγρού πατήρ Νικόλαος Καστρινός, οι οποίοι ενεχείρισαν στον Δήμαρχο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής τους εναντίον της σχεδιαζόμενης από τους εκπροσώπους της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κατάργησης του Δημοτικού Σχολείου Μεσαγρού. Ο Δήμαρχος Λέσβου, αφού ευχαρίστησε την επιτροπή για την ενημέρωση, δήλωσε ότι η παράταξη της «Λαϊκής Ενότητας» είναι αντίθετη προς τον σχεδιασμό που εισηγείται προς το Υπουργείο Παιδείας η Α/θμια και η Β/θμια Διεύθυνση και η Περιφερειακή Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας στο νησί μας για μια σειρά λόγους, μάλιστα δε την ερχόμενη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου έχει θέσει ως πρώτο θέμα συζήτησης το ως άνω ζήτημα και θα καταψηφίσει τις προτάσεις των προαναφερόμενων φορέων της κρατικής διοίκησης, πιστεύει δε ότι και όλες οι λοιπές παρατάξεις θα είναι σύμφωνες με την πρόταση της Δημοτικής πλειοψηφίας ώστε να μην ανατραπεί σε καμία περίπτωση για όλη τη Λέσβο η υφιστάμενη χωροταξική κατανομή των σχολικών μονάδων, υιοθετώντας απόλυτα τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και λοιπών κοινωνικών φορέων του νησιού. Η επιτροπή ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λέσβου για την πολιτική αυτή απόφαση του ιδίου και της παράταξής του.

Μοιράσου το άρθρο!