Πολιτική

31/03/2016 - 09:25

Συνάντηση Γ. Πάλλη με τον διοικητή του ΙΚΑ Δ. Καλαματιανό

Τον Διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό επισκέφτηκε την Τρίτη 29/03,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Γ. Πάλλη προκειμένου να θέσει υπόψιν του Διοικητή θέματα που έχουν να κάνουν με την διευθέτηση του άδικου προστίμου που έχει επιβληθεί στην ΔΕΔΑΠΑΛ,  την ανάγκη εξεύρεσης λύσης προκειμένου να ξανανοίξει το μουσείο TERIADE ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν, καθώς και το αίτημα ανοίγματος υποκαταστήματος του ΙΚΑ Πλωμαρίου προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση των πολιτών.


Αναφορικά με το θέμα της ΔΕΔΑΠΑΛ, ο κ. Καλαματιανός ανέφερε ότι είναι ενήμερος για το θέμα ενώ είδη είχε επικοινωνήσει με τον Διευθυντή του ΙΚΑ Μυτιλήνης, προκειμένου να αναζητηθεί ο βέλτιστος τρόπος ώστε να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση μεταξύ ΙΚΑ και Δημοτικής Επιχείρησης.

Ο Γ. Πάλλης ενημέρωσε πως το συγκεκριμένο πρόστιμο κακώς επιβλήθηκε μιας και η ΔΕΔΑΠΑΛ ανέκαθεν ασφάλιζε τους εργαζόμενους της με σύμβαση έργου (ΤΕΒΕ) κατόπιν σχετικής υπόδειξης του ΑΣΕΠ και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εμπλακεί στη διαμάχη μεταξύ των δύο φορέων (ΙΚΑ-ΤΕΒΕ).

Ο Διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως στην φάση αυτή αν και οριστική διαγραφή του προστίμου είναι τεχνικά και νομικά δύσκολη, εντούτοις κατανοεί τις ιδιαίτερες συνθήκες και για τον λόγο αυτό το ΙΚΑ θα αντιμετωπίσει το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή επιείκεια.  

Όσον αφορά το μουσείο TERIADE ο Γ. Πάλλης ενημέρωσε τον κ. Καλαματιανό για τα χρόνιο πρόβλημα του μουσείου που έχει δημιουργηθεί λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ. Οφειλές που το μουσείο αδυνατεί να ρυθμίσει και που τελικά δημιουργήθηκαν με συν ευθύνη του ΙΚΑ, μιας και επί μακρόν το ΙΚΑ εξέδιδε εργοδοτικές ενημερότητες χωρίς να λαμβάνει τα αντίστοιχα ποσά -τα οποία υπεξαιρούσε υπάλληλος του μουσείου.

Ανέφερε επίσης στον Διοικητή του ΙΚΑ ότι χωρίς μια ριζική αντιμετώπιση από πλευράς των δύο φορέων, το μουσείο θα αδυνατεί να ανοίξει και το ΙΚΑ δεν πρόκειται να λάβει τις απαιτήσεις του. Παράλληλα τα δύο μέρη θα εμπλακούν σε μια ατέρμονη δικαστική διαμάχη, που εν τέλει θα προβεί εις βάρος  της τοπικής κοινωνίας, του πολιτισμού και του τοπικού τουρισμού.

Ο Διοικητής ανέφερε πως αν και οι δύο οργανισμοί φέρουν την αποκλειστική ευθύνη των υπαλλήλων τους εντούτοις κατανοεί την ανάγκη εξεύρεσης ριζικής λύσης προκειμένου να ανοίξει άμεσα το μουσείο.

Τέλος και όσον αφορά το υποκατάστημα του ΙΚΑ Πλωμαρίου, ο Διοικητής ενημέρωσε πως ο νέος σχεδιασμός του ΙΚΑ προβλέπει, πέραν του κεντρικής υπηρεσίας στην πρωτεύουσα του κάθε νομού, και παραρτήματα εξυπηρέτησης πολιτών και σε άλλα μέρη του νομού.

Για το συγκεκριμένο γραφείο ανέφερε πως είναι σε επικοινωνία με τον Δήμο, προκειμένου να λειτουργήσει σε μέρος που θα υποδείξει και θα φιλοξενήσει ο Δήμος. 

Μοιράσου το άρθρο!