Πολιτική

04/03/2013 - 10:16

Συνάντηση Γ. Σπιλάνη με νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Συνάντηση Γ.Σπιλάνη με νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013,  ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Σερεντέλλος τον οποίον και συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.
Στην συνάντηση όπου συμμετείχαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Πύραρχος Ελευθέριος Ελευθεριάδης και στελέχη της Δ/νσης ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της ΓΓΑΙΝΠ, ανταλλάχτηκαν απόψεις για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και ειδικά της αντιπυρικής προστασίας και της συνεργασίας τους εν όψει της θερινής περιόδου, με στόχο, τον άριστο σχεδιασμό δράσεων και την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών αλλά και της συγκεκριμένης συνεισφοράς της Γραμματείας στο έργο αυτό.

Ο κ. Σπιλάνης έθεσε το θέμα της ανάγκης για αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στον νησιωτικό χώρο με την ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων επιπέδων διοίκησης και αυτοδιοίκησης υπογραμμίζοντας ότι λόγω της κατάτμησης του χώρου το βάρος της άμεσης παρέμβασης βρίσκεται στους ώμους των δήμων και των τοπικών εθελοντικών ομάδων. Υπογράμμισε ότι η ΓΓΑΙΝΠ θα θέσει το θέμα στα αρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας τις επόμενες εβδομάδες με την ευκαιρία την συνάντηση των Δ/νσεων ΠΣΕΑ όλων των Υπουργείων.

Μοιράσου το άρθρο!