Πολιτική

10/05/2012 - 14:25

Συνάντηση Γ. Ζερδελή με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

yle="text-align:justify;">Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, συνάντηση αντιπροσωπίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, με επικεφαλής το νεοεκλεγέντα βουλευτή Λέσβου Γιάννη Ζερδελή, με τον διοικητή του Βοστάνειου Νοσοκομείου κ. Κατσιφαράκη Θεωρήσαμε σκόπιμο, να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία, εξ' αιτίας των χθεσινών δηλώσεων του κ. Κατσιφαράκη, στην σύσκεψη γιατρών και στελεχών του νοσοκομείου, στην οποία ανάμεσα στα άλλα, ο κ. διευθυντής ισχυρίστηκε, ότι η τραγική κατάσταση, η οποία υπάρχει σήμερα στο Βοστάνειο, "ενδεχομένως να οφείλεται στην προεκλογική περίοδο,  αλλά και στο κλίμα ακυβερνησίας που έχει επικρατήσει στη χώρα"

Τα συμπεράσματα της συνάντησης σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι τα παρακάτω:

1ον. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν καταστρέψει τη δημόσια υγεία και ειδικότερα το Βοστάνειο Νοσοκομείο. Το σύνολο των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων που σήμερα υπάρχουν στο νοσοκομείο μας, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο,

  • στην υποχρηματοδοτησή του (εξαιτίας της σημαντικής περικοπής του προϋπολογισμού του)
  • στη μη καταβολή των χρημάτων που οφείλει στο νοσοκομείο ο ΕΟΠΥΥ  (εξ' αιτίας της κατάρρευσης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος) τα οποία ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

2ον. Ο κ. Κατσιφαράκης, παρουσίασε έναν αναλυτικότατο και μεγάλο κατάλογο, υλικών τα οποία έχει άμεσα ανάγκη το Βοστάνειο, για να μπορέσει να λειτουργήσει, στοιχειωδώς. Εντύπωση όμως, μας προκαλεί το γεγονός, ότι αυτόν τον κατάλογο, ο κ. διοικητής τον απέστειλε στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου υγείας στις 4 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τις εκλογές και  δεν ενημέρωσε τις κεντρικές υπηρεσίες πολύ νωρίτερα, εφόσον τα ίδια προβλήματα υπήρχαν και πριν

3ον. Tα προβλήματα ρευστότητας του Βοστάνειου, προφανώς δεν οφείλονται "στην προεκλογική περίοδο και στο κλίμα ακυβερνησίας που υπάρχει στην χώρα". Είναι σε όλους γνωστό ότι, με βάση της προσταγές του δεύτερου μνημονίου, που έχουν υπογράψει και ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα δάνεια τα οποία παίρνουμε από την τρόικα, αποπληρώνουν κατά προτεραιότητα τους ξένους πιστωτές και όχι τους προμηθευτές του νοσοκομείου μας και των άλλων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας!

Μοιράσου το άρθρο!