Πολιτική

28/09/2012 - 14:14

Συνάντηση Γ. Ζερδελή με γονείς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

Συνάντηση Γιάννη Ζερδελή με γονείς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

yle="text-align: justify; ">Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού Λέσβου Γιάννης Ζερδελής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Συκαμιά είχε συνάντηση με γονείς, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια μετά την κατάργηση του νηπιαγωγείου και την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου.

Προβλήματα που έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με το θέμα της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς (ειδικά των μαθητών του νηπιαγωγείου που μεταφέρονται στο Λεπέτυμνο) και τα οποία, με την κατάργηση των σχολικών δρομολογίων, εμφανίζονται φέτος ιδιαίτερα οξυμμένα. Παράλληλα τονίστηκε ότι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών προϋποθέτει και την ύπαρξη σχολικού συνοδού, κάτι που η πολιτεία αν και το προβλέπει δεν το εξασφαλίζει.
Στη συνέχεια αναφέρθηκαν σε προβλήματα που δημιούργησε η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου στην ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης (μείωση του αριθμού των δασκάλων, κατάργηση ολοήμερου σχολείου) όσο και σε θέματα χρηματοδότησης και κάλυψης των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών (θέρμανση, καθαριότητα κ.λπ.). Οι γονείς δήλωσαν ότι νοιώθουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας καθώς είναι συνεχώς υποχρεωμένοι να πληρώνουν για την «δωρεάν εκπαίδευση» των παιδιών τους.
Μετά τη συνάντηση ο Γ. Ζερδελής έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Την παρούσα στιγμή η φιλομνημονιακή πολιτική που υλοποιείται και στην εκπαίδευση υπονομεύει το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στη γνώση και θέλει να πλήξει τα λαϊκά στρώματα. Οι εκάστοτε κρατούντες γνωρίζουν ότι το καλύτερο όπλο χειραγώγησης της ανθρώπινης σκέψης και δράσης είναι η αμάθεια, στην οποία οδηγούν τους έλληνες μαθητές με ένα καλά μελετημένο σχέδιο, το οποίο υλοποιείται έντονα τα δύο τελευταία χρόνια με συγχωνεύσεις σχολείων, μείωση διορισμών, περιορισμό στη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, κατάργηση σχολικών δρομολογίων κ.α..
Ειδικότερα για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σχολικά δρομολόγια καλούμε τους γονείς της Συκαμιάς να συντονίσουν τον αγώνα τους και με όλους τους άλλους εμπλεκομένους (συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών) με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθεί το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημα για ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.»

Μοιράσου το άρθρο!