Πολιτική

07/06/2013 - 17:28

Συνάντηση και... απόφαση για νέα συνάντηση Δημάρχου για το ΕΚΑΒ

Α

νταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα του Δημάρχου, το οποίο είχε διαβιβάσει προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β., κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Ναύαρχο εν αποστρατεία, κατόπιν εντολής του, ο Διευθυντής του Παραρτήματος Ε.Κ.Α.Β. Μυτιλήνης, Μανώλης Τσανικλίδης, ο Διευθυντής Οργάνωσης & Συντονισμού, Νικόλαος Βιβλάκης και η Τεχνολόγος Πολιτική Μηχανικός του Ε.Κ.Α.Β., Νίκη Παντελάρου, μαζί με τον υπεύθυνος του Ε.Κ.Α.Β. Μυτιλήνης, Γιώργο Καυλακώνη, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του ΕΚΑΒ, σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τρόπους συστηματικότερης και γονιμότερης συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με το Ε.Κ.Α.Β.

Ο Δήμαρχος, παρουσία και του Αντιδημάρχου, Γιάννη Βατού επεσήμανε ότι οι υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β. επιτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο, που έχει να κάνει με την άμεση αντιμετώπιση κινδύνων και προβλημάτων υγείας. Οφείλουμε – είπε ο κ. Βουνάτσος -  να στεκόμαστε πάντα δίπλα στους εργαζόμενους όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων του Ε.Κ.Α.Β. και να βοηθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αποστολή του.

Ειδικότερα για το θέμα νέου κτιρίου στέγασης του Ε.Κ.Α.Β. Μυτιλήνης, που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και σε συνέχεια παλαιότερης σχετικής παρέμβασης του Δημάρχου στον συντοπίτη μας Πρόεδρο του Ε.Κ..Α.Β., Δημήτρη Παπαγιανίδη, ο κ. Βουνάτσος, επεσήμανε ότι ο Δήμος Λέσβου, θα συνδράμει ουσιαστικά όχι μόνο στο θέμα της στέγασης αλλά και γενικότερα της υγειονομικής κάλυψης του νησιού με ασθενοφόρα, με τη δημιουργία Τομέα, με έδρα την Λέσβο, ο οποίος θα καλύπτει ολόκληρο το Αιγαίο.

Μετά από αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στις 17 Ιουνίου ε.ε., ώστε να συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις και να δρομολογηθούν οριστικές λύσεις. 

Μοιράσου το άρθρο!