Πολιτική

10/05/2011 - 12:25

Συνάντηση Μιχ. Μπάκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Ηρ. Βερβέρη

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Ηρακλή Βερβέρη είχε χθες ο Συντονιστής της ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων και υπ. Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου με τον Οικολογικό Άνεμο Μιχάλης Μπάκας. Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αποσκοπούσε την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου για τι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για ζητήματα της αρμοδιότητας του. Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω θέματα:

  • Στο ζήτημα της αξιοποίησης των περιοχών Νατούρα της Λέσβου. Απαιτείται η έκδοση ΦΕΚ για την περιοχή της Χορταρολίμνης της Λήμνου καθώς και η άμεση ενεργοποίηση της Περιφέρειας για την εκπόνηση ΕΠΜ για τις Περιοχές Νατούρα της Λέσβου. Έχουμε καθυστερήσει πολύ και οι πιέσεις προς το φυσικό περιβάλλον είναι πολύ μεγάλες. Προτάθηκε η σύσταση ενός φορέα για την διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου, η στήριξη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καλλονής αλλά και η ενεργοποίηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Δυτ. Λέσβου, που με την τεχνογνωσία του πρέπει να αποτελέσει τη βάση για την διαχείριση των προστατευόμουν περιοχών στο νησί μας.
  • Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Λέσβο, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη για την επικαιροποίηση του ΠΕΣΔΑ για όλο το Βορ. Αιγαίο σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταθέσει ο Οικολογικός Άνεμος στο Περιφ. Συμβούλιο ενώ απαιτείται η προώθηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, η εξεύρεση χώρου απόθεσης των αδρανών υλικών καθώς και η στήριξη των συστημάτων ανακύκλωσης για όλη τη Λέσβο με την ενεργοποίηση συνεργασιών με τα υπόλοιπα τα νησιά, έτσι ώστε αυτή να αποβεί αποτελεσματική.
  • Στο ζήτημα της συνέχισης των εκδηλώσεων στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, σύμφωνα και με επιστολή που έχει καταθέσει ο Οικολογικός Άνεμος προς την Περιφέρεια, με σκοπό την αξιοποίηση της εμπειρίας από τις πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών, προωθώντας εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού, τοπικής παραγωγής, χαμηλού κόστους και μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Ο κ. Βερβέρης συμφώνησε με τις θέσεις μας και μας ενημέρωσε ότι η περιφέρεια θα συνεχίσει τις εκδηλώσεις και για τη φετινή χρονιά, με χαμηλότερο όμως προϋπολογισμό αλλά διατηρώντας το πνεύμα τους όσον αφορά την ελεύθερη είσοδο των πολιτών και τη στήριξη της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής.
  • Στην αξιοποίηση της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Δίκτυο Δάφνη, με την ανάπτυξη περιβαλλοντικού προφίλ, οριζόντια, στο σύνολο των δράσεων της, και την ενεργοποίηση του προσωπικού της Περιφέρειας έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια των δράσεων αυτών και για το μέλλον.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Μιχ. Μπάκας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ως Οικολόγοι Πράσινοι αλλά και μέσα από την συμμετοχή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο με τον Οικολογικό Άνεμο, έχουμε αποδείξει και κατά το παρελθόν ότι πρωτίστως μας ενδιαφέρει το κοινό καλό και όχι οι πολιτικές αντιπαλότητες με μικροκομματικά οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε δημιουργικές προτάσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση και θα στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία για το καλό του τόπου μας»

Μοιράσου το άρθρο!