Πολιτική

27/03/2014 - 20:27

Συνάντηση Π. Βογιατζή με το Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΚΑ

style="text-align: justify;"> 
Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, συναντήθηκε χθες με το Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σωκράτη Αλεξιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία σημαντικών έργων υποδομής, για τα οποία ο Βουλευτής βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο από το 2013.
 
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η κατεπείγουσα ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων ύδρευσης – αποχέτευσης και διοχέτευσης λυμάτων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή Μακρύς Γιαλός, η ανάγκη επανένταξης του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στη Νότια περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης, καθώς και τριών έργων της Λήμνου που αφορούν στο δίκτυο αποχέτευσης στο Πλατύ και το Θάνος και τη σύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό της Μύρινας, την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Μούδρο, και την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε Μούδρο, Ρωμανό, Λύχνα και τη σύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό.
 
Όσον αφορά στα παραπάνω έργα, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο Μακρύ Γιαλό εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας και των ανθυγιεινών συνθηκών που έχει προκληθεί στην περιοχή, καθώς και ότι για τα έργα της Νότιας περιοχής της πόλης της Μυτιλήνης και αυτά της Λήμνου υπάρχει από το Υπουργείο η πρόβλεψη, εφόσον οι μελέτες των έργων είναι ώριμες, να επανενταχθούν.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις τιμές ζώνης και την επιβολή προστίμων στις νησιωτικές περιοχές από τον πρόσφατο Νόμο περί αυθαιρέτων (Ν.4178/2013), καθώς και η ανάγκη τροποποίησης του Π.Δ. της 07-04-2003 (ΦΕΚ 366/17-04-2003), προκειμένου να ισχύσει η χρήση κουφωμάτων αλουμινίου και για τους παραδοσιακούς οικισμούς της Λέσβου: Πολιχνίτος, Βασιλικά, Λισβόρι και Βρίσα, οι οποίοι δε συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο Π.Δ., αλλά στο προγενέστερο (ΦΕΚ 208/19-03-2002), στο οποίο προβλέπεται μόνο η χρήση κουφωμάτων αλουμινίου, παρά μόνο «ξύλινων ή σιδερένιων…» (άρθρο 7). 
 
Όσον αφορά στις τιμές ζώνης, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε το Βουλευτή, ότι το Υπουργείο προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση για τα νησιά, η οποία αναμένεται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή, ενώ όσον αφορά στην τροποποίηση του Π.Δ. για τα κουφώματα των παραδοσιακών οικισμών του τ.Δήμου Πολιχνίτου, παρέπεμψε το Βουλευτή στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου, στην οποία ο Βουλευτής θα κάνει σχετική παρέμβαση.
 

Μοιράσου το άρθρο!