Πολιτική

22/01/2013 - 05:14

Συνάντηση Π. Βογιατζή με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Π. Βογιατζή  με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κα. Μαρία Παπαδανιήλ, είχε σήμερα στη Μυτιλήνη ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.
Ο Βουλευτής ευχήθηκε στην κα. Παπαδανιήλ καλή αρχή και καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα, και συζήτησε μαζί της γενικότερα θέματα εκπαίδευσης που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με κυριότερα την επισκευή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Μούδρου Λήμνου, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών για την έγκριση του κτιριολογικού του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, ο Βουλευτής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο, προκειμένου να επισπευσθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την αναπαλαίωση και αποκατάσταση του Αρχοντικού Κατσάνη, αλλά και την κατασκευή του νέου κτιρίου εντός του οικοπέδου.
Όπως έχει υπογραμμίσει και παλαιότερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δήλωσε:


«Εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, και παρόλο που υπάρχει ένας εξαιρετικός χώρος για να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, τα μαθήματα γίνονται στους χώρους του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Είναι λοιπόν, πραγματικά πολύ κρίμα που δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου με την αξιοποίηση του Αρχοντικού Κατσάνη.
Προκειμένου λοιπόν, να δοθεί οριστική λύση, μετά τις συναντήσεις μου με τον Υπουργό Παιδείας, συναντήθηκα σήμερα με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κα. Παπαδανιήλ, για να την ενημερώσω σχετικά, αλλά και να ζητήσω την προσωπική της παρέμβαση σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, ώστε να αποσταλεί άμεσα ο φάκελος με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Υπουργείο. Όσον αφορά στις κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Μούδρου, η κα. Παπαδανιήλ με ενημέρωσε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία και σύντομα τα κενά θα έχουν καλυφθεί».

 

Μοιράσου το άρθρο!