Πολιτική

05/08/2011 - 07:17

Συνάντηση Περιφερειάρχη με ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μεταξύ των Περιφερειαρχών και τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί, συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής.

Το αποτέλεσμα αυτής χαρακτηρίστηκε ως θετικό προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εκπροσώπων του κλάδου των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα, με τους Περιφερειάρχες να δεσμεύονται ότι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί, υποσχόμενοι παράλληλα ότι θα είναι οι ίδιοι οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών, τόνισαν στη συνάντηση πως πλέον μετά από αυτήν την εξέλιξη αλλάζουν τα δεδομένα, προαναγγέλλοντας Έκτακτη Γενική Συνέλευση των συνδικάτων τους, προκειμένου να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής μετά από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε:

«Αποδείξαμε καταρχήν πως ο δεύτερος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αξιόπιστος, έχει δυναμική και μπορεί να δώσει λύσεις σε μείζονα προβλήματα της κοινωνίας. Η συνάντησή μας με τους ιδιοκτήτες ταξί είχε θετικό πρόσημο και από την πλευρά μας, δεσμευτήκαμε πως δεν θα υπογράψουμε καμία νέα άδεια κυκλοφορίας ταξί, μέχρι να βρεθεί μία συμφέρουσα λύση. Πιστεύω πως πλέον οδηγούμαστε προς την παύση των κινητοποιήσεων και η εξέλιξη αυτή ειδικά για την Περιφέρειά μας, είναι πολύ σημαντική από τη στιγμή που τα νησιά μας αποτελούν τουριστικούς προορισμούς και έπρεπε οπωσδήποτε να βρεθεί λύση για να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες αλλά και για να αποκατασταθεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.».

Μοιράσου το άρθρο!