Πολιτική

13/09/2012 - 16:25

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας

Σ

υνάντηση με τον Επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Γιώργο Τσαρμπόπουλο, είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, στα πλαίσια των συναντήσεων του κλιμακίου του Γραφείου της Ελλάδας της ύπατης Αρμοστείας, με τις Τοπικές Αρχές.

 
Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ συζήτησε με τον κ. Γιακαλή ζητήματα αρμοδιότητας του Γραφείου, που αφορούν στην πρώτη υποδοχή μεικτών μεταναστευτικών ομάδων και στην προστασία των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο. 
 
Ο Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που τέθηκαν από την αντιπροσωπεία και σχολίασε δεδομένης της μεγάλης πως απαιτείται η άμεση δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.  
 
«Οι εξελίξεις μας προβληματίζουν καθώς διαφαίνεται πως αναμένεται νέο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα. Είμαστε μπροστά σε μία δύσκολη συγκυρία και ο προβληματισμός όλων μας είναι έντονος. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι σοβαρές, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τις διαστάσεις που μπορούν να πάρουν και πρέπει να απασχολήσουν άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα που προκύπτει δεν είναι μόνο Ελληνικό. Η συνεννόηση για την αντιμετώπιση του νέου κύματος όλων των αρμοδίων αρχών στη χώρα μας είναι δεδομένη. Απαιτείται όμως η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της FRONTEX, καθώς και η επίσπευση των διαδικασιών πρόληψης από μεριάς της Ελληνικής Κυβέρνησης.». 
 

Μοιράσου το άρθρο!